Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A választások előtt három nappal elkezdődik a szombathelyi Képtár felújítása

Mészáros Lőrinc veje újítja fel másfél milliárd forintért.

A felújítás megkezdését csütörtök délelőtt jelentették be, a kis ünnepségen felszólalt Puskás Tivadar leköszönő polgármester is.

A Képtár 30 éve alatt nem történt jelentősebb felújítás, a megrongálódott épület és a tönkrement szigetelés miatt az épület olyan mértékben beázott, hogy az állandó kiállítást a műtárgyak védelme érdekében azonnali hatállyal le kellett bontani.

A Képtár most
Vágvölgyi Bálint

A kiállítótereket nem lehet sem fűteni, sem hűteni, és a megfelelő páratartalmat sem lehet folyamatosan biztosítani, ezért sok kiállítás megrendezéséről kellett lemondaniuk.

A Képtár felújításáról már két éve írtunk 1.42 milliárdból ezt a közintézményt is kipofozzák Szombathelyen 2017. December 06. 14:15 , tavaly tavasszal írták alá a támogatási szerződést A víztorony, a Képtár és a buszállomás nélküli Ady tér terveiről döntenek csütörtökön 2018. April 23. 07:13 , közel másfél milliárdba kerül. Ebből az épület felújítása 838 millió forint lesz, az erre kiírt közbeszerzési pályázatot a Homlok Zrt. Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a cége nyerte meg Mészáros Lőrinc veje sorra nyeri a szombathelyi munkákat, most éppen a Képtár felújítását kapta meg 2019. October 09. 10:36 .

A felújított Képtár látványterve
Forrás: szombathely.hu

A felújítás során az épület tető- és homlokzati szigetelését megújítják, kicserélik a nyílászárókat. Megújul a második emeleti kiállítóterem, és egy múzeumshopot is kialakítanak.

Új műtárgy világítási rendszer építenek ki, valamint digitális, informatikai rendszert telepítenek, ami a látogatók tájékoztatásában játszik majd szerepet, okostelefonos alkalmazáson keresztül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra