Mészáros Lőrinc veje sorra nyeri a szombathelyi munkákat, most éppen a Képtár felújítását kapta meg

A HVSE társadalmi elnöke szépen bedolgozta magát Szombathelyre.

A Homlok Zrt. kicsivel több, mint 838 millió forintos ajánlattal nyerte el a Szombathely Képtár felújítására kiírt közbeszerzést - írja a Magyar Narancs a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva.

A Képtár felújításáról már két éve írtunk 1.42 milliárdból ezt a közintézményt is kipofozzák Szombathelyen 2017. December 06. 14:15 , tavaly tavasszal írták alá a támogatási szerződést A víztorony, a Képtár és a buszállomás nélküli Ady tér terveiről döntenek csütörtökön 2018. April 23. 07:13 , közel másfélmilliárdba kerül a felújítás, ebből a Homlok Zrt. az épület felújítását végzi, a többi a terület- és környezerendezés.

A felújított Képtár így néz ki a látványterven:

Forrás: szombathely.hu

A Képtárral Mészáros Lőrinc veje már a negyedik közbeszerzési pályázatot nyerte el Szombathelyen. A Sportliget felújítását nyerte el Mészáros Lőrinc veje kelti új életre a szombathelyi sportligetet 2019. January 07. 13:20 először Homlok Zsolt cége, az 1,155 milliárdos fejlesztést éppen a választások előtt adják át Megnéztük a polgármesterrel, hogyan építik a szombathelyi Sportligetet, amit véletlenül a választások előtt adnak át 2019. July 17. 15:51 . Ehhez kapcsolódik az Arany-patak revitalizációja, és egy új gyalogoshíd építése Új hidat kapott Szombathely – Így épül az új szombathelyi Sportliget 2019. July 05. 12:25 is, ezt szintén a Homlok Zrt. végzi.

A negyedik projekt a víztorony felújítása, a tervet másfél éve mutattuk be Ilyen lesz Szombathely megújult víztornya 2018. March 15. 07:29 , és akkor közöltünk látványtervet is:

Hende Csaba Facebook-oldal

A víztorony terveit azonban azóta redukálták, kevesebb pénzből kisebb felújítás lesz Ez meg itt a legfrissebb terv a szombathelyi víztorony felújítására 2019. February 07. 15:10 . A munkát kéthónapos csúszás után egy hónapja kezdték el Hosszú rákészülés után megkezdték a szombathelyi víztorony felújítását 2019. September 09. 10:28 .

Homlok Zsolt a Haladásban is fontos szerepet játszik

Az idén tavasszal és nyáron nagy volt a vita az NBII-be és gazdasági csődközelebe jutott Haladás focicsapatot működtető cégről, mivel a cég 150 milliós előleget kért az önkormányzattól, de a megszabott feltételeket nem nagyon akarták vállalni. Veszélybe került a csapat NBII-es indulása is, amikor hirtelen minden rendbe jött, és a Haladás teljesítette fizetési kötelezettségeit. Az ügyet itt foglaltuk össze Önkormányzati támogatás nélkül kapta meg az NB2-es lincencet a Haladás 2019. July 30. 09:14 .

A háttérben Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke lehet, aki megegyezett Illés Bélával, a Haladás futballcsapat többségi tulajdonosával, a megállapodás részletei nem ismertek.

De az nyilvánvaló, hogy Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt egyre nagyobb gazdasági szerephez és befolyáshoz jut Szombathelyen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet