Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A képviselő szerint Fidesz-kampány volt a Joskar-Ola közösségépítése

Kelemen Krisztián több dolgot is sérelmez egy vasárnapi rendezvény körül.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Krisztián szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely) az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az ebben leírtakkal kapcsolatban lapunk megkereste Parais Istvánt, az Agora Savaria igazgatóját, aki nem kívánta kommentálni a közleményt.


A sajtóközlemény:

Közösségépítés helyett Fidesz kampány

Vasárnap délelőtt a választókörzetemben, a Joskar-Ola lakótelepen városrészi közösségi nap került megrendezésre, amely elsősorban nem a helyben élőket, hanem a Fidesz kampánycéljait szolgálta.

Az esemény egy olyan Európai Unió által finanszírozott, városi közösségépítés célját szolgáló projektből valósul meg, melynek koordinátorai Lazáry Viktor, a botrányairól elhíresült Fideszes ex-alpolgármester, jelenleg a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. projektmenedzsere, valamint, Parais István az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója, aki városi intézményvezetőként a Fideszes képviselőjelöltnek gyűjtött aláírásokat kopogtatással, egy héttel ezelőtt hétvégén, a Savaria Történelmi Karnevál ideje alatt a Joskar-Ola lakótelepen. Mindezt, azok után, hogy pár hónappal ezelőtt a Fideszes városvezetéshez hű üzleti körök részére kívánta értékesíttetni az önkormányzattal a saját intézményéhez tartozó Savaria Mozit, amit az Éljen Szombathely! Frakciónk csak a közgyűlésen tudott megakadályozni.

A lakótelepi szabadidős napra a körzet képviselőjeként semmilyen hivatalos, vagy akár informális meghívót nem kaptam a szervezőktől. Jelen volt viszont a Fidesz képviselőjelöltje, akit egy forgatócsoport kísért, hogy a programról kampányvideót készíthessenek. Az esemény megszervezése nagyon sürgős lehetett a Fidesznek, hiszen a lakók tájékoztatására sem került sor, legalábbis nem tudtak róla, hogy milyen rendezvény zajlik egy megszokottan csendes, nyugodt vasárnap délelőtt.

Felszólítom Lazáry Viktort és Parais Istvánt, hogy tartózkodjanak attól, hogy a közpénzt Fideszes kampánycélokra használják fel! A következő közgyűlésre pedig kezdeményezem, hogy a projektmegvalósítók számoljanak be arról, hogy az amúgy több városrészen is zajló rendezvényeket mekkora összegből, kiknek a bevonásával valósították meg, és azokat miért a kampányidőszakra időzítették.

Kelemen Krisztián


Önkormányzati Képviselő
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés