Két szombathelyi körforgalomnál lezárások lesznek burkolatjavítás miatt – térképeink is vannak

A munkálatok alatt változik a tömegközlekedés is.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, új körforgalmak épülnek Bólintottak a képviselők, indulhat Szombathely legzűrösebb kereszteződésének felújítása 2023. January 26. 15:48 Szombathelyen. Körforgalom lesz például a Gagarin utca végén és a Markusovszky kórháznál is.

Ezek mellett két másik körforgalom is megújul. Ennek hosszabb távon csak mérsékelt hatása lesz a város közlekedésére, viszont a burkolatjavítás itt is lezárásokkal jár. Méghozzá hamarosan.

A Hunyadi János út – Szent Gellért utcai körforgalom környékén 2023. március 20-23. között, míg a Szent Flórián körút – Körmendi út körforgalomnál március 27-30. között végzik a vízvezeték rekonstrukcióját.

Nézzük meg külön a csomópontokat!

Szent Gellért utca – Hunyadi J. út körforgalmú csomópont vízvezeték-rekonstrukció

szombathelyi önkormányzat

A körforgalom burkolatjavítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 20-23. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 20. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szőlős utca felőli oldala lezárásra kerül, az utca a körforgalom és a Pásztor utca közötti szakaszon zsákutca lesz, terelőútként a Rumi u. – Szent Gellért u. vehető igénybe;
 • A Hunyadi út felől érkező gépjármű forgalom kizárólag jobbra a Szent Gellért u. - Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Szent Gellért u. – Körmendi út felől érkező gépjármű forgalom a körforgalomba nem tud behajtani, a Rumi u. - Szent Gellért u. jelzőlámpás csomópontban jobbra és balra a Rumi u. felé. a Rákóczi utcai csomópontban a Rákóczi u. felé tud tovább haladni;
 • A Csaba út felől érkező gépjárműforgalom jobbra a Hunyadi u. irányába és egyenesen a Szent Gellért u. - Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Rumi u. felől érkezők az üzemanyagtöltő állomás előtt balra kanyarodva tudnak a Szent Gellért u. irányába tovább haladni.
 • A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a Kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított. A helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a Szolgáltatók adnak tájékoztatást.
 • Szent Flórián krt. – Körmendi út körforgalmú csomópont vízvezeték-kiváltás

  szombathelyi önkormányzat

  A körforgalom burkolatjavítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 27-30. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 27. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szent Flórián körút felőli ága a Körmendi u. – Károly R. u. között lezárásra kerül, terelőútként a Körmendi u. – Károly R. u. vehető igénybe;
 • A Szent Flórián krt. felől érkező gépjármű forgalom balra a Károly R. utca, jobbra a Sorok utca irányába tud tovább haladni.
 • A Brenner T. krt. irányából érkezők a Körmendi u. - Károly R. u. érintésével tudnak tovább haladni;
 • A kivitelezés során a körforgalom három másik ágából a forgalom zavartalanul bonyolódhat le, a körforgalom ezekből az irányokból körbejárható. A terelőutat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított, a helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a szolgáltatók adnak tájékoztatást.
 • Változik a buszközlekedés is

  A Blaguss tájékoztatása szerint a Hunyadi János út – Szent Gellért utcai körforgalom részleges lezárása miatt

  a 8H és 21A autóbuszok módosított útvonalon közlekednek 2023. március 20-án 9:00-tól előreláthatólag 2023. március 23-án üzemzárásig.

  A 8H autóbuszt érintő változások

  Blaguss

  Az Ivy Technology Kft. (Vépi út) végállomás felé közlekedő járatok a Mari ABC megállóhely érintése után a Hunyadi út – Szent Márton utca – Pálya utca útvonalon közlekednek. A terelt útvonal miatt a menetidő növekedés. A Szent Gellért utca 64. végállomás felé a 8H járatok közlekedése változatlan.

  Kimaradó megállóhelyek: Vámhivatal, Szőlősi templom

  Áthelyezett megállóhelyek:

  21A autóbuszt érintő változások

  Blaguss

  A Bogát, szociális otthon felé közlekedő autóbuszok a Szőlősi templom és a Bendefy László utca megállóhelyek között a Szőlős utca – Szent Gellért utca – Rumi út útvonalon közlekednek.

  A Vasútállomás felé közlekedő autóbuszok a Bendefy László utca és a Mari ABC megállóhelyek között a Rumi út – Szent Flórián körút – Pázmány Péter körút útvonalon közlekednek.

  Blaguss

  A helyettesítő megállókból való indulási idő megegyezik a kimaradó megállókból való indulási idővel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos