Két szombathelyi körforgalomnál lezárások lesznek burkolatjavítás miatt – térképeink is vannak

A munkálatok alatt változik a tömegközlekedés is.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, új körforgalmak épülnek Bólintottak a képviselők, indulhat Szombathely legzűrösebb kereszteződésének felújítása January 26. 15:48 Szombathelyen. Körforgalom lesz például a Gagarin utca végén és a Markusovszky kórháznál is.

Ezek mellett két másik körforgalom is megújul. Ennek hosszabb távon csak mérsékelt hatása lesz a város közlekedésére, viszont a burkolatjavítás itt is lezárásokkal jár. Méghozzá hamarosan.

A Hunyadi János út – Szent Gellért utcai körforgalom környékén 2023. március 20-23. között , míg a Szent Flórián körút – Körmendi út körforgalomnál március 27-30. között végzik a vízvezeték rekonstrukcióját.

Nézzük meg külön a csomópontokat!

Szent Gellért utca – Hunyadi J. út körforgalmú csomópont vízvezeték-rekonstrukció

szombathelyi önkormányzat

A körforgalom burkolatjavítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 20-23. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 20. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szőlős utca felőli oldala lezárásra kerül, az utca a körforgalom és a Pásztor utca közötti szakaszon zsákutca lesz, terelőútként a Rumi u. – Szent Gellért u. vehető igénybe;
 • A Hunyadi út felől érkező gépjármű forgalom kizárólag jobbra a Szent Gellért u. - Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Szent Gellért u. – Körmendi út felől érkező gépjármű forgalom a körforgalomba nem tud behajtani, a Rumi u. - Szent Gellért u. jelzőlámpás csomópontban jobbra és balra a Rumi u. felé. a Rákóczi utcai csomópontban a Rákóczi u. felé tud tovább haladni;
 • A Csaba út felől érkező gépjárműforgalom jobbra a Hunyadi u. irányába és egyenesen a Szent Gellért u. - Körmendi út irányába tud tovább haladni;
 • A Rumi u. felől érkezők az üzemanyagtöltő állomás előtt balra kanyarodva tudnak a Szent Gellért u. irányába tovább haladni.
 • A terelő utat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a Kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított. A helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a Szolgáltatók adnak tájékoztatást.
 • Szent Flórián krt. – Körmendi út körforgalmú csomópont vízvezeték-kiváltás

  szombathelyi önkormányzat

  A körforgalom burkolatjavítását megelőzően a VASIVÍZ Zrt. kivitelezésében 2023. március 27-30. között vízvezeték rekonstrukciós munkálatokra kerül sor az alábbiak szerint:

 • A 2023. március 27. (hétfő) 9.00 órától kezdődő kivitelezés során a körforgalom részben lesz járható a gépjármű forgalom számára. A körforgalom Szent Flórián körút felőli ága a Körmendi u. – Károly R. u. között lezárásra kerül, terelőútként a Körmendi u. – Károly R. u. vehető igénybe;
 • A Szent Flórián krt. felől érkező gépjármű forgalom balra a Károly R. utca, jobbra a Sorok utca irányába tud tovább haladni.
 • A Brenner T. krt. irányából érkezők a Körmendi u. - Károly R. u. érintésével tudnak tovább haladni;
 • A kivitelezés során a körforgalom három másik ágából a forgalom zavartalanul bonyolódhat le, a körforgalom ezekből az irányokból körbejárható. A terelőutat és a forgalomkorlátozásokat is jelzőtáblákkal jelzi a kivitelező a közlekedőknek.
 • A munkavégzés során a gyalogosok, kerékpárosok közlekedése biztosított, a helyi és helyközi autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a szolgáltatók adnak tájékoztatást.
 • Változik a buszközlekedés is

  A Blaguss tájékoztatása szerint a Hunyadi János út – Szent Gellért utcai körforgalom részleges lezárása miatt

  a 8H és 21A autóbuszok módosított útvonalon közlekednek 2023. március 20-án 9:00-tól előreláthatólag 2023. március 23-án üzemzárásig.

  A 8H autóbuszt érintő változások

  Blaguss

  Az Ivy Technology Kft. (Vépi út) végállomás felé közlekedő járatok a Mari ABC megállóhely érintése után a Hunyadi út – Szent Márton utca – Pálya utca útvonalon közlekednek. A terelt útvonal miatt a menetidő növekedés. A Szent Gellért utca 64. végállomás felé a 8H járatok közlekedése változatlan.

  Kimaradó megállóhelyek: Vámhivatal, Szőlősi templom

  Áthelyezett megállóhelyek:

  21A autóbuszt érintő változások

  Blaguss

  A Bogát, szociális otthon felé közlekedő autóbuszok a Szőlősi templom és a Bendefy László utca megállóhelyek között a Szőlős utca – Szent Gellért utca – Rumi út útvonalon közlekednek.

  A Vasútállomás felé közlekedő autóbuszok a Bendefy László utca és a Mari ABC megállóhelyek között a Rumi út – Szent Flórián körút – Pázmány Péter körút útvonalon közlekednek.

  Blaguss

  A helyettesítő megállókból való indulási idő megegyezik a kimaradó megállókból való indulási idővel.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos