Bólintottak a képviselők, indulhat Szombathely legzűrösebb kereszteződésének felújítása

A gyakorlatlan autósok örömére megépül a két tervezett körforgalom is.

Megszavazták a szombathelyi képviselők a szombathelyi közgyűlésen a nemrég bejelentett 461 millió forintos útfelújítási programot, és ehhez hozzáigazították a költségvetést is.

A részleteket egy hete jelentette be Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését January 19. 13:50 Nemény András polgármester a Szent Márton út mellett. A programnak több része van, főként útkereszteződések újulnak meg.

Útfelujítások sajtótájékoztató
Megújul a város legzűrösebb kereszteződése
Mészáros D. Zsolt
 • A legnagyobb tétel, 150 millió forint, a legnagyobb kereszteződés felújítása lesz. Ez a Szent Márton - Hunyadi - Vörösmarty kereszteződés.
 • 21 millióba kerül a Hunyadi és a Szent Gellért utcák kereszteződésében lévő körforgalom felújítása.
 • Szintén 21 millióból újítják fel a pláza előtti körforgalmat.
 • A Markusovszky utca és Horváth Boldizsár körút kereszteződésében új körforgalom épül, ez régi terv volt már, de a volt városi strand területén épülő lakóház Húszlakásos társasház épül hat üzlettel a szombathelyi kórházzal szemben January 16. 11:24 várható forgalma is sokat nyomhatott a latban.
 • Elkezdődik a Gagarin, Jókai és Jégpince utcák kereszteződésében is a körforgalom építése. Ezt a körforgalmat a Parkerdő lakópark befektetőjének kellett volna megépíteni. De közel egy éve úgy döntött A szombathelyi önkormányzat építi meg 15 év után a vállalkozó helyett a körforgalmat a Gagarin utca végén 2022. February 11. 11:43 az önkormányzat, hogy megépíti a körforgalmat, mivel azt a forgalmi helyzet mindenképpen indokolja.
 • A 2022-es költségvetésben el is különítettek erre a körforgalomra 100 millió forintot, de közben kiderült, hogy ennél jóval többe kerül.
 • Ez a program azokból az összegekből indul el, amit nemrég utalt vissza a kormány a városnak. Több olyan uniós pénzből induló beruházás volt a városban az elmúlt években, melyeknél az önkormányzatnak plusz pénzt kellett adnia az építőipari árak elszállása miatt.

  Ilyen történt a vásárcsarnoknál, az új bölcsődénél, az óvodák felújításánál is, ahogy ezt decemberben írtuk Tényleg pluszpénzt kapott a szombathelyi vásárcsarnok és az épülő bölcsőde? 2022. December 16. 15:04 is már.

  Itt épül a másik körforgalom
  Mészáros D. Zsolt

  Ezeket a pluszban kifizetett összegeket az önkormányzat visszaigényelheti, ezt folyamatosan meg is teszi, és időnként egy-egy összeget visszaad a kormány. A visszakapott pénzekből újulnak meg az útkereszteződések, épülnek meg a körforgalmak.

  Megújul a Károly Róbert utca is

  A Károly Róbert utca felújítását Felújítják a szombathelyi Károly Róbert utca burkolatát January 25. 13:10 is elfogadta a közgyűlés. Az utcát a Szent Quirinus utca kiépítésének Január végére készülhet el a Szent Quirinus utca Szombathelyen January 20. 06:36 projektjéhez csatolták, mint csatlakozó utcát.

  Ugyanis a most záruló 2014-2020 közötti TOP IH programból maradt a városnak 162 millió forintja. A kormány nemrég engedélyezte a szombathelyi önkormányzatnak, hogy ezt az összeget felhasználhassa, és ebből a pénzből akarják felújítani a Károly Róbert utcát.

  A közgyűlési döntés már megvan, most a kormány oldalán pattog a labda, hozzá kell járulniuk, hogy ezt az utcát újítsák fel az uniós pályázatból megmaradt összegből.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet