Kétezer menekülttel számolnak Vas megyében

Információink szerint ennyi fő befogadására alkalmas ideiglenes tábor épülhet.

Információink szerint Vas megyében a körmendivel és a szentgotthárdival együtt összesen kétezer fő befogadására alkalmas tábort alakítanak ki.

Építik a szentgotthárdi befogadó tábort
Csatárláncban rendezik be a sátrakat a határtól 20 lépésnyire
Borsodi Zoltán (mobilfotó)

Úgy tudjuk, a már megépültekkel együtt összesen négy táborra lehet számítani. Várható, hogy a napokban Pinkamindszenten és még egy határközeli településen épülhet még egy-egy tábor.

Építik a szentgotthárdi befogadó tábort
Így néz ki belülről egy sátor
Borsodi Zoltán (mobilfotó)

Az első busz a hajnali órákban érkezhet meg Szentgotthárdra. A tábor egyébként alig húsz lépésnyire fekszik az osztrák határtól.

Frissítés (19:49):

Mivel a villany- és a vízvezeték-szerelők csak holnap reggelre végeznek, tiszta víz és világítás nélkül pedig nem lehet használni az ideiglenes regisztrációs állomást, ezért vasárnap reggel még biztosan nem hoznak menekülteket Röszkéről Szentgotthárdra.

Eközben a pinkamindszenti határnál:

Borsodi Zoltán (mobilfotó)

Az osztrák rendőrök és a buszok már közvetlenül a határnál várják a menekülteket, és rendezett sorban viszik őket a vonathoz, onnan Németországba. A menekültek többségének útlevele is van.

Borsodi Zoltán (mobilfotó)
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál