A politika árnyékában indul a szombathelyi kézilabdacsarnok-projekt

A hírt Budapesten jelentette be Hende Csaba. Czeglédy szerint kampányfogás.

Új kézilabdacsarnok-projekt indulhat a jövőben, amely a Szombathelyi KKA és a nyugati régió lehetőségeit bővíti - írja az MTI.

A látványterveket Pődör Zoltán, a klub ügyvezetője mutatta be hétfőn sajtótájékoztatón Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke, valamint Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz frakcióvezetője társaságában.

Kocsis Máté elmondta, az általa vezetett új elnökség kiemelt célja volt, hogy a 2010-es évek végéig stabilizálják a klubok anyagi helyzetét, valamint tömegesítsék a sportágat. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, 26 ezerről 104 ezerre nőtt az igazolt kézilabdázók száma, és főként a TAO-programnak köszönhetően az ország 457 pontján újult meg, vagy jött létre új kézilabdafelület.

"A Szombathelyi KKA-nál háromszáz fiatal sportol, ez igazi érték, és méltóak arra, hogy esélyt kapjanak egy jövőbe mutató új sportcsarnokra, ahol szívesen sportolnak" - fogalmazott Kocsis Máté. Hozzátette, hogy a nyugati országrész, Vas és Zala megye kissé "fehér folt" a magyar kézilabda térképén, ezért kiemelten is fontos ez a projekt, hiszen Szombathelynek a méreténél fogva hatalmas a vonzáskörzete. Az MKSZ elnöke kiemelte, minden hasonló tervnek örülnek, ugyanis a cél, hogy minél több gyermek színvonalas körülmények között megtanulhassa ezt a sportágat.

Hende Csaba elmondta, minden sportra fordított forint egészségügyi beruházás is, mivel a mindennapi testneveléssel és a versenysporttal testben és lélekben egészséges fiatalokat nevelnek.

Az országgyűlési választásokon Szombathelyen induló Hende Csaba köszönetet mondott Pődör Zoltánnak, a klub ugyanis kárpátaljai testvérvárosából, Ungvárról, az ukrajnai háború miatt leállt kézilabdaakadémiáról befogadott két tehetséges játékost, akik a jövőben az egyesületnél készülhetnek.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz frakcióvezetője, Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Szombathelyi KKA tiszteletbeli elnöke és Pődör Zoltán, a klub ügyvezetője (b-j) az új szombathelyi kézilabdacsarnok-projektről tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. március 28-én.
MTI/Kovács Anikó

A látványtervekkel kapcsolatban Hende Csaba megjegyezte, ezek egyelőre lehetőségek, egy hosszú távú projekt első lépései, a megvalósulást még számos politikai, gazdasági és világfolyamat befolyásolhatja.

Pődör Zoltán a látványtervek bemutatását követően elárulta, a legfontosabb a munkacsarnok megépülése, itt akár több pályát is biztosítanának a csapatoknak, valamint az elképzelések között szerepel egy kollégiumi szárny, és egy rekreációs központ létrehozása is.

Az MTI beszámolója nem említ sem pénzösszeget, sem határidőket.

Czeglédy szerint kampányfogás

Czeglédy Csaba Facebook-oldalán kampányfogásnak minősítette Hende Csaba bejelentését, amelyhez "sajnálatos módon Pődör Zoltán, az SZKKA elnöke is asszisztál".

Az ellenzéki politikus szerint "a jelenlegi gazdasági helyzetben nem kézilabdacsarnok építés a legfontosabb dolog. Ha majd minden ennél szükségesebb szombathelyi fejlesztésre meglesz a pénz, utána szabad csak egy újabb csarnokot felépíteni. Az új épület pedig maximum edzőcsarnok lehet, ami kizárólag a fiatalok edzésének feltételeit biztosítja és amit iskoláink is használni tudnak majd."

A szombathelyi kézilabdacsarnok és a politika kapcsolatával lapunk január végén foglakozott részletesen Hende Csaba lett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia tiszteletbeli elnöke January 21. 17:58 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet