Megint bezárt és kiadó a szombathelyi Art Café

Az elmúlt években többször váltott bérlőt.

Olvasónk vette észre és fotózta le a Fő téri Art Cafét, amin a

Kiadó

tábla virít, és láthatóan zárva van. Az egykori Művészetek Házában lévő, egykori irodalmi kávézó ismét új bérlőjét keresi.

Persze, ez egyszerűen gazdasági, piaci ügy, teljesen normális, ha valaki egy ideig működtet egy vendéglátóhelyet, aztán kiszáll belőle. Az Art Café azonban ikonikus hely lett, hiszen indulásakor irodalmi kávézó volt, és a Művészetek Háza földszintjén működött.

Már korábban is sok vita volt az akkori bérlő és a Művészetek Házáét működtető Agora Kulturális Központ között. Ennek az vetett véget, amikor 2013 végén eladták Most már biztos: eladják a szombathelyi Művészetek Házát 2013. November 20. 14:25 a Fő tér egyik legszebb, nem sokkal korábban felújított épületet, amiben a Művészetek Háza működött.

Art Cafe
Így nézett ki a felújítás után a kávézó
Vágvölgyi Bálint

A bérlő és az új tulajdonos között sem volt felhőtlen a kapcsolat, 2014 júniusában be is zárt egy időre Bezárt a szombathelyi Art Café 2014. August 05. 14:26 a kávézó. Augusztusra megvolt az új bérlő, a kávézót fel is újították, de a régi bérlő jogvitát kezdett, ami jó ideig el is húzódott Újra nyitna a szombathelyi Art Café, de nem engedik 2014. August 12. 18:43 .

Novemberre befejeződött a felújítás, akkor meg is mutattuk Megmutatjuk, milyen lesz az új Art Café 2014. November 17. 11:33 , hogyan néz ki. Közben jogerős ítélet született a jogvitában Jogerős lett: az eredeti állapotokat kell visszaállítani a szombathelyi Art Caféban 2015. August 20. 01:39 , de aztán a felek mégiscsak megegyeztek egymással.

Újra bérlőre vár a kávéház

Az új bérlő aztán egy évig üzemeltette a kávézót, utána újabb bérlő érkezett, most pedig megint bezárt és új bérlőre vár az Art Café.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet