Kibertámadás érte az Európai Parlamentet

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, amit egy Moszkva-barát csoport vállalt magára – írta Roberta Metsola, az uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította. „Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: #SlavaiUkraini (dicsőség Ukrajnának)” – írta a máltai politikus Twitteren.

Jaume Duch, az Európiai Parlament szóvivője a Twitteren azt írta, az Európai Parlament honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Európai parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek