Kicsit erősödött a gyenge forint, megnyugodott olaj- és gázárak

Van egy beszédes grafikonunk is.

Erősödött a forint csütörtök esti jegyzéseihez képest - írja az MTI.

 

Az euró 9 órára 416,81 forintra gyengült a csütörtök esti 417,83 forintról.

A svájci frank jegyzése 422,97 forintról 422,38 forintra csökkent, a dolláré pedig 396,16 forintról 394,33 forintra süllyedt.

Az euró 1,0544 dollárról 1,0570 dollárra drágult.

Megnyugodott olaj és gázárak

Az európai tőzsdenyitáskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 50 cent (0,66 százalék) emelkedéssel, 76,65 dolláron állt. Ez az ár - ahogy az ábránk mutatja - jóval alacsonyabb, mint az ukrán háború kitörése után.

Így alakult az elmúlt évben a kőolaj és a gáz világpiaci ára
marketwatch.com / tradingeconomics.com

    Az európai gázár, az irányadónak számító TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, januári jegyzésében 2,39 százalékkal csökkent előző napi záróértékéhez képest: 1 megawattóra 135,56 euróba került 9 órakor, a kereskedés első órájának végén. A gázjegyzés három hónapja 199,28 eurón zárt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság