Kiderült, mennyivel drágulnak az autópályamatricák

Mivel az infláció sem volt szerény mértékű, így itt is jelentős áremelkedés következik be.

Közzétette a 2024-es autópályamatrica-díjakat a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. A táblázatból kiderül, hogy az árak emelkedtek: a D1-es kategóriában a 10 napos matrica 900 forinttal lesz drágább, míg az éves 8070 forinttal drágul.

Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.

Az árak egyébként egy rendelet szerint az adott év augusztusában mért inflációs értéket követik, ami idén 16,4 százalék volt - hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

A lap ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy 2024 márciusának végétől uniós előírás miatt kötelező napi matricát is árusítani, ennek áráról azonban nem jelent meg hivatalos tájékoztatás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság