Kiderült, mitől állt le a Facebook

7 milliárd dollárba fájt Zuckerbergnek.

Hétfőn délután 5 óra körül kezdett el akadozni a Facebook, Gondok vannak a Facebookkal - Frissített 2021. October 04. 18:01 a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is, a Downdetector adatai szerint nemcsak Magyarországon, hanem az USA-ban, Európában, Dél-Amerikában és Észak-Afrikában is észleltek zavarokat.

Valószínűleg mindenki azt gondolta, hogy hamar fel is támadnak majd az alkalmazások, de teltek-múltak az órák és nem történt semmi. Nálunk nagyjából éjfél előtt lettek újra elérhetők az appok, laza 6 órás kimaradás után.

A malőrről aztán közleményt is adtak ki, melyben elnézést kértek és azt írják, hogy hibás konfigurációs változtatások okozták a leállást, melyek a belső eszközeiket és rendszereiket is érintették, ez pedig nagyban nehezítette a helyreállítást.

Mint írják, azóta is dolgoznak azon, hogy minden zavartalanul működjön és ők is tanultak a hibából. Kiemelték azt is, nincs bizonyíték arra, hogy veszélybe kerültek volna a felhasználói adatok.

vulcanpost.com

Egyébként 2008 óta nem volt ekkora gond a Facebooknál, legalábbis ennyi időre biztos nem állt le az elmúlt 13 évben. A Downdetector sosem kapott még annyi hibajelzést, mint most: nem kevesebb, mint 10,6 millió ember küldött nekik értesítést a problémáról.

A nagy leállás pedig a Bloomberg szerint 7 milliárd dollárba fájt a Facebook CEO-jának, Mark Zuckerbergnek, rövid idő alatt ugyanis 5 százalékot esett a Facebook részvényeinek értéke.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech