Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Úgy tűnik, darabokban sem sikerül eladni a volt ifjúsági házat a szombathelyi Kisfaludy utcában

Többször is meghirdették egyben, majd helyiségenként, hiába. Most a hasznosításán gondolkodik az önkormányzat.

Helyiségenként sem sikerült eladni a Kisfaluy utca 1. alatti, valamikor a város kultikus helyének számító épületet - derül ki a csütörtöki közgyűlésre készített anyagból.

GA

Pontosabban annyit írnak a két ülés közti beszámolóban, hogy a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat újabb öt évre szeretné meghosszabbítani ott lévő irodájuk ingyenes bérleti szerződését. Az önkormányzat viszont vizsgálni akarja az épület hasznosításának lehetőségeit, és ezért csak azzal a feltétellel hosszabbítja meg a szerződést, ha a Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat tudomásul veszi, hogy majd költözniük kell, de ebben az esetben az önkormányzat másik ingatlant bocsát a rendelkezésükre.

A Kisfaludy utca 1. alatti épület mára leromlott, ez kívülről is látszik. Valamikor nyüzsgő élet volt itt, a rendszerváltás előtt KISZ-székház volt, a nyolcvanas évek második felére azonban szórakozóhely és koncerthelyszín lett belőle.

Az alagsori, elég nagy helyiségben az Orosz Teázó működött. Annak ellenére, hogy a Kommunista Ifjúsági Szövetségé volt, itt bizony komoly ellenzéki központ alakult ki elsősorban fiatalokból, vitaestekkel, hatalmas beszélgetésekkel.

GA

A KISZ megszűnése után rövid ideig ifjúsági ház is volt, aztán a rendszerváltás utáni években az új pártok kapták meg. Mintegy tíz évig voltak is itt pártirodák, de vagy nem fértek meg egy helyen, vagy olcsóbb, kisebb helyiségeket kerestek, mára már eltűnt a politika az épületből.

A földszinten és az épület hátsó részén most bérelt irodák vannak, és két ismert zenekar próbál az épületben. A városvezetés javaslatára a közgyűlés 2017 áprilisában úgy döntött Volt KISZ-székházat, ifjúsági klubot, pizzériát, kultúrházakat akar eladni a szombathelyi önkormányzat 2017. April 26. 19:15 , hogy eladják az épületet.

Egy ingatlanbecslés akkor nettó 98.100.000 forintban állapította meg az ingatlan forgalmi értékét. Tavalyelőtt kétszer is megpróbálták pályázat útján, ezen az áron eladni az épületet, de nem volt jelentkező.

GA

Tavaly év elején újabb értékbecslés következett Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit 2018. February 21. 07:04 , ekkor nettó 84.645.669 forintra becsülték fel. Megint pályázatot írtak ki, kétszer is, és megint nem volt érdeklődő.

Idén áprilisban aztán újabb pályázatot írtak ki Darabokban akarják eladni Szombathely egyik kultikus épületét 2019. April 29. 07:28 , mégpedig külön-külön az irodarészekre. Négy részre osztották a irodahelyiségeket, ezek 242, 30, 51 és 270 alapterületűek.

Most úgy tűnik, nem sikerült eladni darabokban sem az épületet, de valószínű, hogy az önkormányzat nem adja fel, és tovább próbálkoznak.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra