Ahol megállnak az emberek feltöltődni – János és Judit szombathelyi kiskertje

A vörös rózsákat régebben ellopták, de ők mégsem adták fel.

Nemrég indult sorozatunkban Vas megye legszebb kertjeit próbáljuk felderíteni, és nagy örömünkre egyre többen keresnek meg minket, hogy szívesen megmutatnák saját kis édenkertjüket.

Voltunk már Sárváron, Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja 2021. June 20. 19:15 majd a szombathelyi Sorok utcában. Ilyen egy virágos kissziget Szombathely szívében 2021. July 10. 15:23 Most ismét Szombathelyen kalandozunk, ezúttal a Szabadságharcos utcába látogatunk el. Mikor odaérünk Kecskés János épp a kertet rendezgeti, új növények kerülnek ki a földbe.

Kiskert a Szabadságharcos utcában
A saját és az arra járók örömére szépítgetik.
Mészáros D. Zsolt

Felesége, Judit is hamar feltűnik. Tőle tudjuk meg, hogy 2019-ben ők voltak az első lakók itt. Mivel kertes házból érkeztek, üresnek érezték a kopár utcafrontot, ami a házhoz tartozott. Ezért szerették volna a kertművelést tovább folytatni.

Kiskert a Szabadságharcos utcában
Egy kis virág, egy nagy virág.
Mészáros D. Zsolt
Kiskert a Szabadságharcos utcában
A kövirózsa köszöni szépen, jól érzi magát.
Mészáros D. Zsolt
Kiskert a Szabadságharcos utcában
Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

A kiskertet két éve alakítgatják. Judit számolgat, de aztán nem is tudja megmondani, pontosan hányfajta növény van jelenleg a kertben. Húsz körül lehet. Többek között írisz, krizantém vagy a rejtélyes nevű árnyék liliom is. A két év alatt sok rózsát is ültettek, de a vöröseket sajnos folyamatosan ellopják. Ennek ellenére nem adták fel, háta egyszer rájönnek az emberek, hogy szebb, ha otthagyják őket.

Kiskert a Szabadságharcos utcában
A vörös rózsákat sokáig ellopták.
Mészáros D. Zsolt
Kiskert a Szabadságharcos utcában
Árnyék liliomok himbálóznak félszegen.
Mészáros D. Zsolt

Judit huncut mosollyal az arcán halkan megjegyzi, hogy egy kis lestyán és petrezselyem is megbújik a növények között. Így amikor épp levest főznek, mindig mondja is a férjének, hogy hozzon már be egy kis zöldséget.

Kiskert a Szabadságharcos utcában
A kiskert teljes pompájában.
Mészáros D. Zsolt

Szerintük egyébként sok szép kert van Szombathelyen is, de a legtöbb a kerítéseken belül, a kíváncsi szemek elől eldugva. Elárulják azt is, hogy sokan megcsodálják a kertet. Egy apáca hölgy például minden reggel megáll picit körülnézni és feltöltődni, mielőtt továbbindulna.

Kiskert a Szabadságharcos utcában
Színkavalkád a teljesség igénye nélkül. | Bármelyik képre kattintva teljes galériánk is megnyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ön is büszke a kertjére és megmutatná a nagyvilágnak?

Mi most nem keressük a legszebb kertet, szimplán csak várjuk bátor vasi olvasóink jelentkezését a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu e-mail címre vagy Messenger-üzenetben! Mutassa meg, hogy mennyire büszke munkájára!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja

Heni már közel 10 éve építgeti, szépítgeti kertjét, és bár a munkának sosincs vége, neki ez egyáltalán nem fáradtság.

Ilyen egy virágos kissziget Szombathely szívében

Bár közterület, de a lakók időt, pénzt nem kímélve alakították ki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód