Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiszámolták, milyen brutális összeget tolt bele 8 év alatt a fociba a kormány

És az eredmény?

Az mfor.hu-t elsősorban az izgatta, hogy mennyi pénzt költött a kormány utánpótlás-nevelésre 2011 és 2018 között. Mint kiderítették, a központi költségvetésből és TAO-támogatásokból mintegy 791 milliárd forint ment a magyar labdarúgásba, ugyanakkor ennek az összegnek csupán 21 százaléka, vagyis 162 milliárd forint mehetett a jövő focistáinak kinevelésébe.

Gyakorlatilag tehát évente mintegy 100 milliárd forintot költöttek 2011 és 2018 között a focira, 20 milliárd ebből csak az utánpótlás-nevelésre ment el. A fennmaradó 80 milliárdot pedig olyan tételek alkotják, mint például létesítmény-fejlesztés, működési támogatás vagy a határon túli akadémiák támogatása.

A lap ezen túl össze is vetette ezeket az elég komoly összegeket más tételekkel, így kiderült, hogy a 100 milliárd forint

 • 13 milliárddal több, mint amennyi bevétele van a Nemzeti Innovációs és Kutatási Alapnak,
 • 25 milliárddal több, mint amennyit a kormány álláskeresési ellátásokra fordít idén,
 • kicsivel többet fordít a kormány táppénzre,
 • közel a harmada annak az összegnek, amit idén a kormány gyógyszertámogatásra fordít.
 • Ez persze még önmagában nem lenne baj, azonban a lap az eredményekre is rápillantott: 1-2 NBI-es klubnak van esélye a nemzetközi kupák csoportkörébe is bejutni, ám ez aligha tekinthető a kormányzat sportpolitikai eredményének, a költségvetési kiadások megtérülésének. A válogatott szintjén pedig a sportágra zúduló pénzek ellenére sikerült elérni mára a mélypontot.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport

  Tovább az oldalra