Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Klimatizált utcák lesznek Bécsben

Az új hűsölő utcákat a főváros hőségtérképe alapján alakítják majd ki.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bécs a klímaválság által különösen érintett város Európában, ezért nagyon magas a hőségnapok száma. Ezen kívül a jelenlegi járványhelyzetben kiemelt szerepe van a városi szabad tereknek, ahol az emberek egymástól távolságot tartva a szabad levegőn tartózkodhatnak. - írja a drivemababy.hu honlap - Bizonyos szabályok betartásával már utazhatunk Ausztriába, így azt is érdemes tudni, hogy június 12-e és szeptember 20-a között 22 klimatizált utca biztosítja, hogy az ott lakók a nagy melegben le tudják hűteni magukat.

Klimatizált bécsi utca
koponyeg.hu
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A klimatizált területek olyan utcák, utak, vagy terek, ahol sok a növény, az árnyék, ivókutak kerültek kialakításra, világosabb az aszfalt. - írja a honlap - Ezeken a helyeken akár öt fokkal kevesebb a hőmérséklet, s mindez azt szolgálja, hogy a bécsiek, különös tekintettel az idősekre és gyerekekre, a forró nyári napokon is ki tudjanak menni a szabadba hűsölni, vagy játszani. A még kellemesebb időtöltést sokféle ülőalkalmatosság és párakapuk is szolgálják. Ezeken a helyeken nincs autóforgalom, tilos a várakozás és a parkolás is.

Klimatizált bécsi utca
www.wien.gov.at

Az ott tartózkodók maradéktalan kikapcsolódását a klimatizált utca számos rendezvénye is szolgálja. Minden utcában két megbízott személy áll a környékbeliek rendelkezésére, akikhez kérdésekkel vagy kérésekkel lehet fordulni. Az új hűsölő utcákat a főváros hőségtérképe alapján alakítják majd ki, vagyis ahol a legnagyobb melegre lehet számítani, illetve ahol a legtöbb kisgyermek és időskorú lakik. A klimatizált utca kezdeményezés tavaly indult, és a sikerét mutatja, hogy a megkérdezettek 92 százaléka a folytatás mellett tette le a voksát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyek

Hirdetés