Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már két hete a szombathelyi Parkerdőben vesztegel a gazdátlan kutya, állítólag rátámadt egy idős asszonyra is

Folytatódik a kóbor kutya saga a Parkerdőben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még augusztus 7-én, péntek délután kaptunk egy videót a szombathelyi Parkerdőből egy kutyamentésről. Olvasói videó: Kutyát mentettek a szombathelyi Parkerdőnél 2020. August 07. 20:53 Olvasónktól megtudtuk, hogy a kutyát már napok óta nem etették, nem itatták, ők pedig nem bírták már nézni a szenvedését, így fűrésszel, fogóval és kalapáccsal leverték a kapun lévő lakatot. Minderre engedélyt is kértek az ingatlan tulajdonosától, de nem az övé a kutya, annak gazdái ugyanis csak használták a helyet.

Lapunk akkor felkereste a Vas megyei rendőrséget is, Cser Zsófia sajtóreferens pedig elárulta, hogy felvették a kapcsolatot a felvétel készítőjével, aki nem akar feljelentést tenni. Időközben cikkünkhöz több komment is érkezett, melyben tényként közlik, hogy a kutya gazdáját kórházban ápolják és válságos állapotban van. Ezt az információt egyelőre nem tudjuk hivatalosan megerősíteni.

Az ügy azóta úgy tűnt, hogy lecsendesedett, de két héttel cikkünk megjelenése után egy újabb olvasó jelentkezett. Mint írja, az állat azóta is ott van a kertben és bár elvileg be van zárva, néha meglóg és szabadon kóborról a Gyümölcs utcában. Sokan pedig félnek tőle, mivel elvileg kissé agresszív is tud lenni.

„A vasi állatvédők megkeresésemre azt mondták, nem tudják befogni. A tulajok azóta se voltak itt. Hozzászolásokban azt olvastam, a tulajdonos haldoklik a kórházban. A kutyának valószínűleg se oltása, se chipje, és van, hogy elég vehemensen viselkedik. Jó lenne valami megoldás a kutya érdekében is, és a biztonság miatt is” – írta olvasónk.

Hozzátette, hogy a kutya néhány napja rátámadt egy idős hölgyre is, aki ijedtében leesett a bicikliről, vérzett a térde és a keze is. A gyeptelepet és a menhelyet sem sikerült elérniük, a Vasi állatvédőknél pedig nincs hely. A rendőrségen sikerült bejelentenie, de ez sem volt sima ügy.

„Azt mondták, várjunk itt, intézkednek. 45 perc múlva én hívtam vissza őket, a válasz pedig azt volt, hogy a menhelyeken nincs hely, a gyepis meg csak munkaidőben jönne ki. Ha kihívom délelőtt, a kutya nem kint, hanem az udvaron van, ahova nem fog bemenni érte, mert magántulajdon. Erre hivatkoznak. Kérdezem én, ha megharap egy gyereket vagy szétszedd valami értékes kutyát, ki fogja érte vállalni a felelősséget? Kérem ha, tudnak segítsenek. A gyerekekkel és a fiatal kutyákkal már nem merünk sétálni” – zárta levelét.

Olvasó

Közben pedig felkerestük az eredeti bejelentőt is, aki nem tud semmi olyanról, hogy rátámadt volna valakire a kutya. Azt mondja, nemrég voltak kint valakik, hogy megnézzék, van-e chip a kutyában. Mint kiderült, van és miután leolvasták, állítólag rájöttek, hogy egy menhelyi kutyáról van szó.

„Állítólag menhelyről lett kihozva. Most azt vizsgálják, honnan hozták és azt mondták, hogy visszaviszik arra a menhelyre, ahonnan hozták, mert kötelesek visszavenni. Ez volt tegnap. Hogy most mi lesz, az a napokban kiderül” – írta.

Megkerestük a rendőrséget és a Fekete István Állatvédő Egyesületet is a történtek kapcsán, de választ egyelőre még nem kaptunk egyik helyről sem. Mihelyst megtudunk valami fejleményt, közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra