Ügyes performansz az LMP-től: díjátadó ünnepség az SZTV előtt, az első Arany Obersovszky-díjat Koczka Tibor kapta

Politikai humor: a szombathelyi LMP Arany Obersovszky-díjat alapított.

Ki ne emlékezne az autók kalaptartóján vidáman bólogató kiskutyára? Fessük le a nyakörvét és a szemét arannyal és stílusosan csatoljunk mellé egy zöld elismerő oklevelet: most tessék figyelni, dobpergés: ez az Arany Obersovszky-díj!

Az Arany Obersovszky -díj
BZ

Vannak olyan díjak, amikkel az adott terület szakemberének munkáságát ismerik el, amelyeket szívesen adnak és vesznek is át. Ma délután nem így történt. Az LMP humoros díjátadóra készült, nagyon is komoly témában, bár vörös szőnyeg nem volt, a díj hivatalos, Koczka Tibor elsőként kapta meg, aki a legtöbbet tette a helyi önkormányzati sajtó függetlenségének leépítéséért - és úgy vezeti a Médiacentrumot, hogy közben a Fidesz képviselőjelöltje.

A sajtótájékoztatót Németh Ákos a 13. számú vk. képviselőjelöltje tartotta, szép számmal megjelentek az LMP képviselőjelöltjei György István, György Gábor, Abdul-Ghafoor Hisham és Sárközi Zoltán is.

De hogy lehet eme nemes kitüntetést megkapni?

Németh Ákos kiemelte, hogy volt már olyan a szombathelyi média történetében, hogy az alpolgármester személye összeköthető volt egy önkormányzati hetilappal, azonban a lap tartalma érezhetően nem változott meg egyik vagy másik politikai párt irányába. Sőt az SZTV élére is nevezett már ki a jobboldali többség vezetőt, de nem történt ilyen mértékű eltolódás.

Arany Obersovkszy-díjat osztott ki az LMP
Németh Ákos és az LMP-s képviselőjelöltek
BZ

Az országos médiában történtek azonban már Szombathelyt is elérték. Mint megírtuk a helyi Fidesz első körben a Vas Népét vonta ellenőrzés alá, már itt is felmerült Koczka neve a Médiacentrum kapcsán, hiszen gyakorlatilag önreklámozó tartalmakat pakolgatnak a helyi napilapba a tulajdonukban lévő Szombathelyi7-ből.

Németh kiemelte, hogy a közgyűlési közvetítések megszüntetése 2011-ben, csak az első lépés volt, hiszen a Szombathelyi7-ben szinte csak Hende és Puskás szerepel, a Fogadóóra és Hejj Szombathely című műsorok pedig nyílt kampánytereivé váltak a helyi Fidesznek, álcázott formában. Sőt, az LMP szerint a Fogadóóra kapcsán Alaptörvényt sértett az SZTV, mert a Jobbik és az LMP listáról bejutott képviselői nem kaptak megszólalási lehetőséget. Egyébként a közgyűlési közvetítések sugárzását az LMP vissza szeretné állítani.

Arany Obersovkszy-díjat osztott ki az LMP
SZTV
BZ

A Kulcsfigura minden estben Koczka Tibor

A közpénzből működő Médiacentrum a PLT és a Vas Népe összefonódásával már foglalkozott lapunk is. Németh Ákos elmondta, hogy nehezményezik, hogy a Médiaközpont 25 millió forintot kapott városmarketing címszó alatt. Információik szerint ezt a pénzt költi a Kft. a megyei napilapban egy oldalas hirdetésekre, melyet a városvezetés sikerpropagandájára használ fel.

Továbbá, rendkívül furcsa az is, hogy a helyi képviselőjelöltek csupán két perces bemutatkozási lehetőséget kapnak az SZTV-ben. Ezzel az LMP nem kíván élni, már csak azért sem, mert a Fidesz-KDNP miden vitahelyzetből kivonja magát. A tévé a polgármesterjelöltek vitáját sem közvetíti.

Sárközi Zoltán a sajtótájékoztató végén hozzátette, a Vas megyei Választási Bizottság már elmarasztalta Kocka Tibort és az általa irányított Médiaközpontot. Mint lapunk megírta ez már két esetben is megtörtént.

Arany Obersovkszy-díjat osztott ki az LMP
Megkísérelték az átadást
BZ

Külön érdekesség, hogy az LMP által felvetett kérdésekre mi is szerettünk volna választ kapni, hiszen hetek óta foglalkozunk már a Médiaközpont ügyeivel, sem telefonunkra, sem emailjeinkre nem reagálnak. Ez a díjátadás estében sem történt másképp. Miután a díjazott nem vette át a neki szánt kitüntetést, a szombathelyi LMP postai úton továbbítja

De miért is Obersovsky-díj?

Obersovsky Péter az MTVA munkatársa 2012 márciusában a Schmitt Pállal készített interjú kapcsán vált híressé vagyis inkább hírhedtté. A plágiumgyanú kapcsán beszélgettek, rendkívül simulékony és alákérdező modorával örök negatív példaként áll a médiában dolgozó szakemberek előtt.

Obersovsky Schmitt interjúja
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2014