Szombathelyről indult költő és ügyvéd készített dalt a háború szenvedéseiről

Jónás Tamás és Masszi Bálint összefogtak, és dal született háborúról, szenvedésről, gyerekkatonákról.

Masszi Bálint, szépirodalomra fogékony ügyvéd Facebookján tegnap megjelent egy dal, amelyet a bejegyzés szerint Jónás Tamás költővel közösen készítettek. A szombathelyi kötődésű szerzők négy perces, Benzingőz című alkotásukkal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy „ma is több ezer gyermek harcol háborúkban, szerte a világon.”

Ez a felvetés az ukrajnai háború kapcsán ugyan közvetlenül nem él, mert bár korábban egyes hírportálok felvetették , hogy az ukránok gyermekeket sorozhatnak be, az állítást ezidáig nem sikerült bizonyítani. Azt viszont május közepén már az orosz fél is elismerte , hogy legalább 190 ezer kiskorút hurcoltak Oroszországba.

És ha a szomszédban zajló háború közepette gyerekkatonák bevetésére talán még nem is került sor, pont ennek a háborúnak köszönhetően könnyebben vesszük rá magunkat, hogy tudatosítsuk: egyes becslések szerint 250 ezer gyermek harcol ma a világon különböző katonai- és félkatonai alakulatok kötelékeiben, sokszor akarata ellenére, olyan országokban, mint Dél-Szudán, Szomália vagy a Kongói Demokratikus köztársaság.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra