Elkészült Szombathely költségvetése - közölte a városháza, de ehhez közgyűlési döntés kell

A polgármester lezajlott egyeztetésekről írt, az ellenzék szerint ilyen nem történt.

A minden területre kiterjedő egyeztetéseket követően elkészült Szombathely 2019. évi költségvetése, amelyet ma minden képviselőtársam részére megküldtünk - mondta dr. Puskás Tivadar polgármester, aki ma aláírta Szombathely 2019-es költségvetésének előterjesztését.

Ezt a közleményt küldte ki nemrég a szombathelyi polgármesteri hivatal, egy fotóval együtt, amin Puskás Tivadar polgármester aláír egy dokumentumot.

Cseh Gábor

A költségvetést viszont csak a közgyűlés fogadhatja el, és mivel rendeletről van szó, legalább 11 támogató szavazat kell ehhez. Így Puskás Tivadar csupán egy tervezetet írhatott alá.

Ellenzéki képviselőktől úgy tudjuk, velük semmiféle egyeztetés nem történt. Balassa Péter (Jobbik) azt mondta, a frakcióvezetőkkel volt egy informális beszélgetés, ahol semmiféle megegyezés nem történt, nem láttak írásos anyagot, a polgármester annyit közölt, hogy a 2018-as költségvetés bázisszámai alapján készül a tervezet.

Nemény András (Éljen Szombathely!) elmondta, nem bíznak abban, hogy a polgármester februárban összehívja a közgyűlést, ezért rendkívüli közgyűlést kezdeményeztek, ennek törvényes határideje a hónap végén jár le. A napirenden szerepelnek azok az ügyek, amelyeket már januárban is meg akartak tárgyalni, de kezdeményezik a költségvetés megtárgyalását és azt is, hogy vegyék napirendre a közvilágítás felújítását is.

Érdemes tudni, hogy amióta Puskás Tivadar megvonta Molnár Miklós alpolgármester jogait Belharc a szombathelyi jobboldalon, megvonták Molnár Miklós alpolgármesteri hatásköreit 2019. January 14. 09:58 , Molnár nem is kommunikálhat a hivatali vezetőkkel, cégvezetőkkel. Pedig 2010 óta ő állította össze a költségvetést. Írtunk már arról Patthelyzet és tanácstalanság a szombathelyi önkormányzatban az alpolgármesteri hatáskörök megvonása miatt 2019. January 17. 18:02 , hogy emiatt tanácstalanság uralkodott el a hivatalban.

Puskás egyeztetést kezdeményezett Puskás Tivadar egyeztetésre hívta a szombathelyi baloldal vezetőjét, Nemény szerint a többi képviselőt is meg kellene hívni 2019. January 30. 11:14 ugyan Nemény Andrással, az ellenzéki Éljen Szombathely-frakció vezetőjével, de Nemény ezt visszautasította, mondván, minden képviselővel egyeztetni kellene, nem csak vele. A frakcióvezetők valóban összeültek Mégis van egyeztetés a szombathelyi közgyűlés frakciói között, ma a közlekedésről tárgyaltak 2019. January 30. 17:51 , de azon a megbeszélésen nem volt szó a költségvetésről.

Puskás egyébként a január eleji, rendkívüli közgyűlés óta nem volt hajlandó összehívni közgyűlést, azon az ülésen kiderült, hogy már nincs meg a Fidesz többsége. A költségvetés elfogadása viszont nem megy közgyűlés és ellenzék nélkül.

Így viszont egészen biztos, hogy Puskás Tivadar polgármester nem a 2019-es költségvetést írja alá a képen, hanem annak az első változatát,. amit még több hasonló követ majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet