Belefulladunk a világnapokba

Bármennyire is felfoghatatlan és hihetetlen, de még a konyaknak is van világnapja. Mégpedig ma, december 12-én.

Ezzel levert olyan népszerű italokat, mint a sör, a bor, a Coca-Cola, hogy másokat már ne is említsünk, hiszen nekik - legalábbis információim szerint - még nem jutott ilyen nap a naptárban. Lassan már kevés lesz az év 365 napja ahhoz, amit világnapként, nemzetközi napként kitalálnak. De semmi gond, elvégre egy napra több névnap is jut, ahogy több különböző ünnepet és világnapot is lehet ünnepelni.

Nyugat.hu

Hogy a fantázia és szellemi túlburjánzás nem ismer határokat, azt jól példázza, milyen világnapokat is tartanak számon jelenleg. A teljesség igénye nélkül: a lemezlovas, az alvás, a torta és a tojás, a méltányos kereskedelem, a balkezesek, a rejtvényfejtők, a boldogság világnapja, ahogy van gátellenes világnap, a barátságos internet napja, az ölelés napja és a társállatok világnapja is.

A baj csak ott van, hogy ezek a józan észt megerőszakoló világnapok, nemzetközi napok, beárnyékolják olyan komoly, nagy fajsúlyú világnapok jelentőségét, mint a Föld napja, a rákellenes világnap, a béke, a víz világnapja, vagy éppen a színházi világnap.

Valahogy úgy vagyunk vele, mint a himnusszal, amit olyan eseményeken is játszanak, amelyhez nem sok köze van. Persze az emberi fantázia és bugyutaság végtelen, s ha már eljutunk a levegővétel világnapjához, akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, mert itt van már a Kánaán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény