Nemény András: Bruttó 383 millió forint kell, hogy megépüljön a parkoló a kórházzal szemben

Ez az összeg tartalmazza a terület visszavásárlásának és a parkolók megépítésének költségeit.

Újabb fejlemény a szombathelyi kórházzal szemközti, volt városi strand területén tervezett parkolók ügyében. Nemény András polgármester levelet írt Hende Csaba országgyűlési képviselőnek, és abban azt írja, mintegy bruttó 383 millió forint kell ahhoz, hogy megépüljenek a parkolók.

Ez az összeg tartalmazza a terület visszavásárlásának és a parkolók megépítésének költségeit. A polgármester a levélben emlékezteti Hende Csabát korábbi ígértére, miszerint, ha a város visszavásárolja a területet és parkolót épít ott, akkor eljár a kormánynál, hogy az ehhez szükséges összegeket az állam kifizesse.

Nemény azt is megjegyzi, ha az előzetesen megbecsült összeg kevés lesz, akkor azt az önkormányzat kipótolja, ha viszont a költségek lesznek alacsonyabbak, akkor a különbözetet a Markusovszky kórháznak adják működési támogatásként.

Forrás: Facebook / Szombathely MJV

A parkolóügyről sokat írtunk, hetek óta zajlik a kommunikációs küzdelem. Legutóbb Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki Kórházi parkolók: Gulyás Gergely állami támogatásról, a városvezetés kifogásokról beszél 2022. March 04. 13:31 Hende Csaba mellett állva, hogy ha a városvezetés lefolytat egy feltételes közbeszerzési eljárást, és ismertté válnak a terület visszavásárlásának és a parkolók megépítésének költségei, akkor azokat az állam kifizeti.

Előzmények

Miután az önkormányzat egy ingatlancsomag részeként eladta a volt városi strand területének egy részét, gyorsan kiderült, Eladták a volt szombathelyi városi strandot, társasházak épülhetnek a területen 2021. October 30. 19:22 hogy az új tulajdonos társasházakat akar ott építeni. Erre tiltakozási hullám indult, amibe beszálltak a Markusovszky kórházban működő érdekvédelmi szervezetek is, azt kérve, hogy a területen inkább parkolók épüljenek.

A városvezetés egyeztetéseket kezdett Mi lesz a volt szombathelyi városi stranddal? – Jó híreket ígér Nemény András polgármester 2022. February 07. 16:38 a tulajdonossal, ennek, és a kialakult politikai vitának a következményeként a tulajdonos bejelentette, Hajlandó visszaadni az önkormányzatnak a volt szombathelyi városi strand területét a tulajdonos 2022. February 24. 10:11 hajlandó visszaadni a területet az önkormányzatnak, ha a város kifizeti a vételárat, és a megvásárlással kapcsolatos költségeket.

Azzal a feltétellel, ha március 31-ig garanciát kap a terület visszavásárlásainak és a parkoló kialakításának költségeinek fedezetére. Hende Csaba országgyűlési képviselő korábban megígérte, hogy ha a város visszaveszi a területet, akkor az összes költségre állami támogatást szerez. De hozzátette, erre csak a választások után lesz lehetőség.

Gulyás Gergely csütörtöki kijelentése is arra utal, hogy a tulajdonos által adott határidő lejártáig nem történik semmi, hiszen feltételes közbeszerzésről ír, amit nem lehet ennyi idő alatt lebonyolítani. Erre a kijelentésre reagált most Nemény András, aki közölte a szüksége állami támogatás összegét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet