Eladták a volt szombathelyi városi strandot, társasházak épülhetnek a területen

Egy ingatlancsomag része volt, többen közparkot szerettek volna oda.

A csütörtöki közgyűlésen Új buszmenetrend, új Agora-igazgató, Homlok Zsolt tényleg a Haladás tulajdonosa lesz 2021. October 28. 08:39 némi vita után megszavazták, hogy a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. nettó 816,4 millió forintért megvásárolja azt az ingatlancsomagot, amit még a nyár elején raktak össze és hirdettek meg Most vehet egy darabot a volt szombathelyi városi strandból, de csak hét másik ingatlannal együtt 2021. June 28. 07:11 .

Az ingatlancsomagban sok minden van, köztük volt irodaház Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit 2018. February 21. 07:04 , üresen álló telek, a volt Epcos-területből egy 2500 négyzetméteres darab, több beépíthető herényi telek, és a volt városi strand még megmaradt része, összesen 4500 négyzetméter.

Volt szombathelyi városi strand
A volt szombathelyi városi strand területe
Kiss Tamás

A Markusovszky kórház főbejáratával szemközti terület jó része már foglalt. Teniszcentrumot Utolsó képek a szombathelyi városi strandról – mielőtt teniszcentrum válna belőle 2019. April 04. 08:12 , alapellátó egészségügyi központot Na, kb. így kell kinéznie egy egészségügyi intézménynek 2021-ben 2021. February 01. 15:44 építettek ide, és itt akarják megépíteni az új bölcsődét Mutatjuk az uniós támogatással épülő új szombathelyi bölcsőde terveit 2020. September 23. 19:18 is.

Így maradt meg az a 2500 négyzetméteres darab, amit most adtak el az ingatlancsomag részeként. A tervet sok kritika érte, főleg azért, mert egymástól teljesen független ingatlanokat raktak össze egy csomagba, és mert viszonylag olcsón hirdették meg azt.

Volt szombathelyi városi strand
Itt volt a strand medencéje
Kiss Tamás

A volt városi strand területének értékét például 81 millió 700 ezer forint + ÁFA összegben határozták meg.

A közgyűlés Fidesz-frakció a közgyűlésen a terület eladása ellen szólalt fel, azt javasolták, hogy ott inkább építsenek parkolót és közparkot. A városvezetés szerint viszont kényszerhelyzetben van az önkormányzat, ha ezt az ingatlancsomagot most nem adják el, akkor 300 millió forint hiánnyal kezdik a jövő évet.

Ilyen volt régen
Tánczos Mihály

Nem hivatalos információk szerint az új tulajdonos társasházat akar építeni a területre.

A nyár elején meghirdetett pályázatra egyébként két jelentkező volt Két pályázó is jelentkezett a több mint 800 millióért kínált szombathelyi ingatlancsomagért 2021. September 26. 19:29 , a VASI INTER-OPUS Kft. és a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. adott be ajánlatot. A pályázatokat értékelő bizottság szerint viszont a VASI INTER-OPUS Kft. pályázata több szempontból hiányos volt, így azt érvénytelennek minősítették.

Volt szombathelyi városi strand
Fákat is vágnak majd ki
Kiss Tamás

A cég ügyvezetője, Horváth Róbert lapunknak azt mondta 800 millió vagy több? – A szombathelyi ingatlaneladási pályázatból kizárt cég nem ért egyet a közgyűlési előterjesztéssel 2021. September 28. 15:10 , nem értenek egyet a bizottsággal, szerinte a pályázati kiírásban szereplő feltételeket teljesítették. Kijelentette, a város érdeke is az, hogy hogy legyen verseny, és a végső árat liciten határozzák meg.

A múlt héten azonban már látszott Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó 2021. October 24. 11:30 , hogy nem lesz verseny, nem lesz licit, a közgyűlésre készült anyag a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt.-t jelölte meg a pályázat nyertesének.

Így az idén, 2021-ben alapított Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. vásárolhatja meg az ingatlancsomagot, benne a volt városi strand területével.

Ahol a teniszcentrum, az egészségügyi központ, a leendő bölcsőde mellett új társasházak épülnek majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet