Egy évtized után ma újra kinyit a körmendi mozi

A helyi honatyák a nevét is eldöntötték.

A mai napon a körmendi képviselő-testület nyílt gyűlés keretében döntött a nemrég felújított mozi nevéről. Az önkormányzat a névadás érdekében pályázatot hirdetett, amire 15 javaslat érkezett.

A névadásról korábban mi is tartottunk egy szavazást Szavazzon! Mi legyen a körmendi mozi neve? - Segítenénk, ezért elképesztő tippeket hoztunk March 09. 11:00 , itt olvasóink többsége a Cinerába mellett döntött, bár azt nem tudjuk, hogy javasolta-e ezt a nevet valaki az önkormányzat pályázatán.

Végül két lehetőségről szavazott a képviselő-testület. Az egyik az Orion volt, mely nevet korábban is viselte a körmendi mozi. Ha megszavazták volna, akkor a mostani épületet az elődje újraszületéseként is tekinthettünk volna, viszont csak három képviselő szavazott erre a névre igennel, a többség tartózkodott.

Így fölényesen, tizenkettőből tizenkettő szavazattal a Sinkovits Imre Filmszínház név nyert. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész kötődik a városhoz, ugyanis a szülei idevalósiak voltak. A név egyébként korábban is már felmerült, amiről szintén beszámoltunk Több százmillió forintot költöttek a körmendi mozira tavaly, de nincs, aki üzemeltesse January 17. 07:08 , felhasználáshoz az önkormányzat még felkeresi a színész hozzátartozóit.

Az új filmszínház üzemeltetését a szombathelyi Agora vette át, előreláthatóan napi 2-3 vetítés lesz csütörtöktől vasárnapig. Az épület 105 férőhelyes, alkalmas közösségi programok szervezésére, valamint nyílt benne egy kávézó is - derült ki a cég által küldött sajtóanyagból.

A körmendi mozi ma nyílik meg a látogatók előtt, a Kung Fu Panda 4 című animációs filmmel indítanak, utána pedig a Dűne: Második részt vetítik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra