Paksi győzelem Körmenden

Az első 10 percben úgy tűnt, hogy Fodorék rá tudnak cáfolni a papírformára, ám az Erőmű beindult és a Körmend nem tudta tartani előnyét. Chris Rodgers bemutatkozása viszont jól sikerült. A piros-feketék új légiósa 21 pontjával csapata legeredményesebbje volt.

A meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma emléke előtt tisztelegve, egy perces néma gyászszünettel kezdődött a Polaroid Lami-Véd Körmend és a Paksi Atomerőmű SE összecsapása.

Két új játékos érkezett a héten a piros-feketékhez. Chris Rodgers tudását már ezen a mérkőzésen megismerhette a körmendi publikum, Peter Mulligan játékengedélye azonban még nem érkezett meg, így ő csak civilben, a kispadról figyelhette társait.
A feldobás után Banks szerezte meg a labdát, az első kísérletet pedig Bialek követte el, ám a hárompontos nem sikerült. A paksiak ellentámadásánál Banks labdát lopott, majd kosárra törés közben faultolták, így a találkozó első pontjai szabaddobásból születtek. Ezt követően aztán mezőnyből is betalált az amerikai. A vendégek első kosarát Johnson dobta. Aztán Mészáros, majd ismét Johnson volt eredményes, kétpontos előnyre tudott szert tenni a Paks. Nem sokkal később, egy körmendi támadásnál szabálytalankodtak Rodgerssel szemben, aki büntetőkből szerezte meg első találatait a Rába partján. Fodor Gergely triplájának köszönhetően ismét a Körmend került előnybe. Csaplár-Nagy még egy tempóval válaszolni tudott, de aztán Rodgers büntetőzött ismét sikeresen, majd Ferencz duplájával és Banks triplájával négy ponttal meglógtak a vasiak. Egy palánk alatti lökdösődésnél Gulyást faultolta Bialek, a paksiak centere viszont csak az egyik szabaddobást tudta értékesíteni. Fodor Márton kétszer is eredményes volt mezőnyből, majd testvére hárompontosával tíz pontra duzzadt a két együttes közti különbség. English próbált meg faragni csapata hátrányából, kosarára azonban triplával válaszolt Fodor Márton. Sőt a játékos azután még egy büntetőt is dobhatott, mivel Kiss Zsolt faultolta dobás közben. Tizennégy ponttal vezettek a hazaiak. Igaz Williams és Gosa a negyed vége előtt még szépíteni tudott, így hét pontos körmendi előnnyel kezdődhetett a második 10 perc.

Johnson elrontott kísérletével, majd Banks kosarával indult a negyed. Kezdett olvadni a körmendi előny, hiszen Mészáros és Johnson dupláival, aztán Gosa triplájával négy pontra csökkent a csapatok közti különbség. A paksiak lendületét még Fodor Gergely kosara sem törte meg. Gulyás zsákolásával, majd Kiss hárompontosával ismét egál volt az eredmény. Aztán jött egy „válasz tripla” Rodgerstől, aki még egy büntetőt is dobhatott. Ismét a Körmendé volt a vezetés, ám nem sokáig. Gulyás tört be, az „óriást” pedig nem tudták tartani a körmendi védők, hatalmasat zsákolt. Kiss Zsolt ismételten eredményes volt a hárompontos vonalon túlról, ekkor már csak egy pont volt a hazaiak előnye. English kosarával aztán már át is vette a vezetést a Paks. Gulyás volt a hátralévő idő főszereplője: tempójával és hármasával négypontos paksi vetéssel ért véget a félidő.

Bc Körmend-Atomerőmű
Fodor Márton tíz pontig jutott. Tekintse meg galériánkat!
Unger Tamás

A második játékrészt is a paksi center kosara nyitotta. Williams és English is betalált, és ezzel már tíz pontos lett az Atomerőmű előnye. Rodgers és Fodor Gergely kosarai jelezték, hogy nem adja magát könnyen a Körmend. Azonban English ismét eredményes volt, a különbség így csak lassan változott. Banks majd Rodgers is „pontos” volt, Bialek szabaddobásai után pedig már három pontra közelítette meg a Körmend a Paksot. Gosát faultolta Rodgers az ellentámadásnál, a vendégek légiósa pedig bedobta mindkét büntetőt. Aztán ez a jelenet megismétlődött fordítva is. Rodgers sem hibázott. Maradt tehát a három pont. English és Kiss Zsolt növelni tudott a különbségen, ami így nyolc pontra duzzadt. Williams kosara után pedig ismét skandálhatta a vendég szektor a „Tíz! Tíz! Tíz!”-et. Sőt, mivel Kiss Zsolt nem tudott hibázni a hárompontos vonalon túlról, így még tovább nőtt a különbség. Igaz, a végére Banks találataival maradt a tíz pont a két együttes között.

Gosa próbálta meg tovább növelni az előnyt, ám a hárompontosa kipördült a gyűrűből. Rodgerset faultolták, szabaddobásai pedig csont nélkül hulltak a gyűrűbe. Majd Ferencz és Bialek is betalált. A lengyel játékosnak aztán cserét kellett kérnie, mivel Mészáros Zalánnal olyan szerencsétlenül ütközött, hogy eleredt az orra vérre. A helyére beálló Hegedűs a megítélt szabaddobást elvégezvén, három pontra hozta fel csapatát. A körmendi reményeket Tóth Gergely hozta vissza, dupláival ugyanis ismét egy pontra csökkent a hátrányuk. Rodgers ütött oda Williamsnek, aki csak egy büntetőt tudott értékesíteni. Fodor Márton próbálta meg előnyhöz juttatni csapatát, ám a kimaradt hárompontos után Williams szerezett kosarat. Aztán Gulyás dobott egy triplát. Kezdtek szerte foszlani a körmendi álmok, miután a paksiak centerét Bialek faultolta. Ezzel pedig a lengyel kipontozódott, Gulyás pedig még két ponttal növelte előnyüket. English is kipontozódott, miután oda ütött az új szerzeménynek, Rodgersnek. Az amerikai bedobta mindkét büntetőjét. Aztán Mészáros és Gosa is dobhatott a büntető vonalról, előbbit Fodor Márton, utóbbit Ferencz Csaba faultolta. Mindkét paksi csak egyet tudott értékesíteni. Az utolsó vendég akciót Williams fejezte be zsákolással. Ezután még egy körmendi támadásra maradt idő, ám Rodgerset faultolták. A légiós pedig egyet hibázott. Ez azonban a végeredményre már nem volt kihatással. Tizenhárom ponttal kapott ki a Körmend.

Egy kis statisztika

A körmendi csapat legjobbja az új igazolás, Chris Rodgers lett. A légiós 21 pontjával, 9 lepattanójával és 15 kiharcolt faultjával 26 VAL-pontot szerzett. A paksiak legeredményesebbje Williams lett. A játékos 13 pontot dobott, 2 lepattanót szerzett és 5 faultot harcolt ki, ezzel 25 VAL-pontig jutott. Kétszer olyan jól dobták a vendégek a hárompontost, mint a Körmend. A vasiak 26 kísérletből 5-ször, míg a ASE 21-ből 8-szor talált be, ez 19%, a 38%-al szemben. Lepattanó-szerzésben is a paksiak voltak a jobbak. Harminchatot gyűjtöttek be, míg a piros-feketék harmincat. Egyedül a büntetőkben bizonyultak jobbnak a körmendiek: 34-ből 24-et dobtak be, míg a paksiak 15-ből 10-et. Ez 67%, a hazaiak 71%-ával szemben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport