Eldőlt: Bebes István helyett Belencsák István lesz Körmenden a kormánypárt polgármesterjelöltje

Bebes 2002 óta volt a város polgármestere, pártja kihátrált mögüle.

A hír igaz, Belencsák István a Fidesz polgármesterjelöltje - erősítették meg a körmendi Fidesz belső köreiből. Informátorunk azt mondta, hamarosan hivatalosan is bejelentik a jelöltséget, addig nem akar névvel nyilatkozni.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Tavaly nyár elején tört ki a belháború Saját helyettese cserélné le Körmend polgármesterét - Belháború a helyi Fideszben 2023. June 16. 15:00 a körmendi Fideszben, amikor kiderült, hogy saját alpolgármestere akarja leváltani Bebes István polgármestert. Bebes 2002 óta megszakítás nélkül a város polgármestere, de közben a helyi Fidesz-csoportban többségbe kerültek a fiatalok, akik posztra, hatalomra vágynak.

Belencsák István alpolgármester több párttag társaságában jelentette be Bebesnek, hogy indul a polgármesteri székért, és őt támogatja majd a Fidesz. Bebes akkor azt mondta, felveszi a kesztyűt, és ha kell, függetlenként is elindul a választásokon.

Belencsák István lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Körmenden
Forrás: kormend.hu

Pár nappal később Bebes István lapunknak azt nyilatkozta Körmend polgármestere őszre halasztaná a fideszes belháborút 2023. June 20. 11:35 , a Fidesz később hozza meg döntését. Utánanéztünk, a párt szabályzata szerint a helyi szervezet tesz ajánlást a polgármester-jelölt személyére, a végleges döntést azonban országos szinten hozzák meg majd.

A versenybe később beszállt Szabó Barna állatorvos is, ő is a Fidesz jelöltségét remélte. Szabó Bebes emberének számít, információink szerint vele akarta megőrizni befolyását a jelenlegi polgármester. De a Fidesz tagság nem állt Szabó Barna mellé sem. Szabó a Facebookon jelentette be, hogy nem ő lesz a kormánypárt jelöltje.

A választás azonban nem lesz ilyen egyszerű, hiszen Patonay Imre is bejelentette indulását. Patonay egy civil szervezet támogatásával indult 2019-ben, ahol 90 szavazattal maradt le Körmenden nem sokon múlott, de marad Bebes István a polgármester 2019. October 13. 21:40 Bebes mögött úgy, hogy Bebes 2674, Patonay 2584 szavazatot kapott.

De információink szerint a DK is polgármester-jelöltet akar indítani idén Körmenden, mert Patonayt nem akarják támogatni.

Most annyiban tisztult a kép, hogy Belencsák lesz a Fidesz jelöltje, ahogyan azt az ugytudjuk.hu írta péntek este, ma pedig a körmendi Fideszből erősítették meg az információt.

Úgy tűnik, a párt fiataljai nyerték a körmendi fideszes belháborút.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet