Egy újabb körmendi győzelem

A Szegedet fogadta a MJUS-Fotress Körmend szombat este. A bajnoki újonc vendégek nagyon akarták a győzelmet, tizenhét pontról hozták vissza a meccset, ám végül megrázta magát a Sabáli-legénység és hozták a kötelezőt.

A bajnoki újoncok nem sok vizet szoktak általában zavarni az A csoportos férfi kosárlabda bajnokságban. A tavalyi B csoportos bajnok Szeged azonban eddig erre teljesen rácáfolt, így a Körmend számára hiába volt kötelező a győzelem a szombat esti mérkőzésen, nem számított könnyű meccsre a vasi csapat.

A találkozó elején a Körmend álmosan, a Szeged viszont nagyon is élénken kezdett. A piros-feketék aztán nem sokáig hagyták érvényesülni ellenfelüket, szépen lassan kezdtek feljönni és két perccel a negyed vége előtt Moore büntetőivel már tíz ponttal húzott el a hazai együttes. Az első negyedet így nagy fölénnyel tudta hozni a vasi csapat.

A folytatásban aztán tovább szárnyalt a körmendi alakulat. Gyors triplaváltások következtek, a körmendiek sokszor azonban felelőtlenül dobták el a labdát. Kissé bealudt a hazai gárda, a Szeged pedig élt a lehetőséggel és a nagyszünetre tíz ponton belülre kerültek.

A második félidő elején McKenzie borzolta a kedélyeket, amikor átesett a palánk alatti reklámtáblán. A légiósnak azonban szerencsére nem esett baja, így folytatódhatott a találkozó. A Szeged továbbra is élt, Sabáli Balázsnak pedig időt kellett kérnie, mivel 4 pontra közelítette meg csapatát a Szedák. Sokat javulniuk a rövid megbeszélés után sem sikerült, Nyilas triplájával át is vette a vezetést a vendég együttes.

Körmend-Szeged 2011.02.12.
Moore a szegediek gyűrűjében - Klikk a képekért
Tóth Ákos

Az utolsó negyedben aztán tovább folytatódott a hullámvasút. Az etap elején még nagyon tapadt a Körmendre a Szeged, aztán Moore vette hátára a csapatot és lendített egy nagyot övéin. A negyed közepén aztán ismét visszajött a Szeged, de kritikus pillanatokban higgadt tudott maradni a Körmend, így végül a vasiak örülhettek a győzelemnek.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Tizenhét ponttal vezettünk, amikor elaltattuk magunkat. Arra készültünk, hogy lelassítjuk az ellenfelet és próbálunk presszionálni letámadással. Amíg működött, megvoltak a szerzett labdák, lepattanók, tudtunk játszani. Aztán az egy-egyekbe hiba csúszott és akkor magunkra húztuk az ellenfelet és csináltunk belőle egy olyan találkozót, ami a hangulatra is rányomta a bélyegét. Csúnya meccs volt. Most van két hetünk a következő, Pécs elleni találkozóig.

Fodor Péter, a Szeged edzője: Ebben a nehéz helyzetünkben is meg tudtuk nehezíteni a Körmend dolgát. Úgy gondolom, hogy elsősorban a védekezésünket rontottuk el, hisz túl sok pontot kaptunk és ezeket megbeszélt, elkerülhető szituációkban. Fontos volt nekünk az, hogy egy katasztrofális Albacomp meccs után visszaszerezzük az önbecsülésünket és erre ez a találkozó remek volt. Ha az egy-két pontos különbségkor nem kell kényszerűségből két 4 faultos embert lecserélni, még akár több is lehetett volna ebben a meccsben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport