Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: Az infektológus szerint a Pfizer oltóanyaga a legígéretesebb

Ez áll a legközelebb ahhoz, hogy a tömeges oltást el lehessen kezdeni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pusztai Erzsébet infektológus az ATV Start vendégeként elmondta, hogy a Pfizer a legígéretesebb vakcina a hírek szerint, ez áll a legközelebb ahhoz, hogy a tömeges oltást el lehessen vele kezdeni. Ugyanakkor nagyon körülményes ez a típus, mert -70 fokon kell tárolni, ez egy nagy hátránya. Az összes többiről még kevesebbet tudunk, ma még nem lehet tudni, hogy melyik lesz a legjobb - mondta a szakember.

Bármelyik vakcináról beszélünk, mindegyik vizsgálatait pontosan kell ismerni és ellenőrizhetőnek kell lennie - hangsúlyozta az infektológus. Pont ez a problémája az orosz vakcinával - a 10 ampulla orosz vakcina szerinte arra elég, hogy laboratóriumban meg tudják vizsgálni, arra viszont már nem, hogy ki is próbálják.

Jövő év első negyedévében esetleg el lehet kezdeni az oltásokat valamelyik vakcinával. A járvány szempontjából a tömegek beoltása jelenthet változást.Szerinte eltúlzott remények azok, amelyek szerint akár januártól lehet tömeges oltás. A tömeges oltás után is vigyázni kell még sokáig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra