Kósa barátja súgott valótlanságokat az Origónak Czeglédyről - elítélték

Fiák István adott valótlan információkat az Origo újságírójának a Human Operator Zrt. állítólagos ügyeiről.

Fiák Istvánt, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő ügyvédjét és baráját csütörtökön bűnösnek mondta ki rágalmazás vétségében a Budakörnyéki Járásbíróság egy magánvádas eljárásban. Az elsőfokú ítélet megrovásban részesítette Fiákot, és arra kötelezte, hogy 10 ezer forintot fizessen meg Czeglédy Csabának - írja a 24.hu.

A magánvádas büntetőeljárást Czeglédy Csaba, a DK politikusa és jogi képviselője, Litresits András kezdeményezte, miután kiderült, hogy Fiák István adott valótlan információkat az Origo újságírójának a Human Operator Zrt. állítólagos ügyeiről.

Az Origo 2017 augusztusban közölt cikkében a többi között azt állította a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Human Operator tevékenységéről, hogy a szerződtetett diákok helyett valójában a szüleik végezték el a kiközvetített megbízásokat, így a cég a kedvezőbb adózási szabályok alkalmazása révén tisztességtelen piaci előnyt szerezett magának.

A perben a NAV nyilatkozata alapján kiderült, hogy a Human Operatorral kapcsolatos hatósági vizsgálatok során nem merült fel olyan adat, ami alátámasztotta volna a lap, illetve Fiák állításait. A bíróság szerint az Origón megjelentek alkalmasak voltak arra, hogy Czeglédy becsületét nagy nyilvánosság előtt csorbítsák. Fiák bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet