Kövér uborkájának szezonja

Kövér László és Schiffer András beszélgetett egymással, ami hír lett, vagyis nem hiába szenvedünk a hőségtől, a hőséggel együtt utazást nyerünk két magyar politikus fejébe is. (Már ha elfelejtkezünk a médiáról, amiben soha nem hazudnak a politikusok, vagyis csak azt akartam mondani, Laci is, Andris is biztos tudta, mit beszél. Nem felejtve empatikusan a meleget.)

Engem személyesen is izgat az ügy, pont olyan két emberről van szó, akit mind a mai napig tisztelek, hiába gondolják egyesek úgy, hogy inkább szégyenkeznem kéne. Schiffert kértem fel gój motoros-ügyben védőmnek a Magyar Állammal szemben, ami akkor még köztársaság volt. Nem véletlenül, tudtam előre, hogy a gójosok lefasisztázása politikai ügy is lehet, főleg, hogy a jobboldal érdekelt volt a botrányban. (Már készülődtek a közélet megtisztításához.)

Baloldalról is védekezni kellett, mert emlékeim szerint először mindig ők tiltanak be - sajnos, a Tilos rádiós nehezen felejt -, tehát jó lesz Schiffer doktor advocatusnak, a baloldal semmit nem ért majd, majdnem így lett, de egyszer az Andrassew eljött a szakálla mögé komorulva a tárgyalásra, tehát tisztelet a kivételnek, kár, hogy az az egy meghalt. Gondolom, a motorosok őrzik emlékét, ahogy az angolok von Ribbentropét. Értitek, miért baj, ha egy ember meghal? A baloldal nem nulláról kezd, hanem mínusz tartomány, csak ők ezt még nem tudják.

Na, ha már témánál vagyunk, azt mondja Laci, hogy őt már nem érdekli a Fidesz, hát igazat is mond, elhiszem, tényleg, nevetséges azt hinni, hogy egy pártot vagy annak szavazóit képviselni értelmes dolog, amikor a horizont sokkal szélesebb, és arra van össznemzeti válasz.

Laci annyira liberális, hogy a két oldal hülyéire virághasonlatot használ,

amivel eszembe juttatja a múltat, sokat röhögtünk az angszoc nyelv faszságain, és most tessék, ő maga vázolja fel orwelli képességekkel a gyöngyvirágot és az ibolyát. Mindkét virág kultúrtörténete gazdag, a tanításhoz jó és méltó szimbólum, ráadásul benne van Laci tudományos elkötelezettsége a Linné-rendszer és Darwin felé, a különbség csak annyi, hogy az egyik nem szereti a nemzetét.

(Korábbi fotó Kövér László házelnökről)
MTI / Soós Lajos

Hú, itt kevertem magamnak egy jeges alkohol tartalmú koktélt, annyira bejött a hazáját nem szerető virág szimbóluma, hogy dobogni kezdett a szívem. Hú, Laci, nekem tetszik, eredeti és zavaros, ettől mély, meg kéne próbálkoznod a slam poetryvel, a Molnár Péter is csinálja, nem mondok butaságot, hogy politikusból lehet valaki a médiában.

Ha nem vizsgáljuk azt a kérdést, honnan tudta meg Kövér az ibolyáktól, hogy nem szeretik nemzetüket - félő, hogy a gyöngyvirágosok terjesztik ezt a rágalmat -, akkor mondhatjuk, hogy Laci axiomatikus tudás birtokában van,

vagyis minden történelmi helyzetben igaza van.

Döbbenten észlelem, hogy jól gondolkodom róla, mert európai és történelmi méretekben kritizálja a baloldalt, végig elfelejtve, hogy csak Európára gondol. Meghatódom, lám, anyakomplexus munkál a fiúkban, nyugati farmerra vágytak már Pápán is, vagyis nem szalad Kövér tekintete a tengerentúlra, igaza van, mi köze magyar embernek Argentínához. Abban biztos vagyok, hiába jó keresztyén gyerek ez a Laci, a római pápák közül nem Bagoglio püspök a kedvence, én minden nap jókat röhögök, hogy nyilatkozataival mindig rémületbe hozza a KDNP-t és annak rózsáit.

De vissza az ibolyához egy szóra! Emlékszem, még én mondtam Oláh Ibolyának a Hazám éneklése után, hogy jó lenne, ha őutána tanulnák a magyarok az éneklést és a hazaszeretetet. Ja, boldog idők, még nem voltak menekültjeink, csak sorozatgyilkosaink.

Mindegy, Ibolya oldalról kérdem költőin, hogy Andris, az LMP társelnöke a jövőben mindig belemegy olyan beszélgetésekbe, amikben az értelmezés alapaxiómáit Kövér László adja meg? Ja, oké, csak kérdezem, nem is zavarok senkit a történelem értelmezésében, különben is van fröccs a pultban, inkább odamegyek.

A Schifferben azt is szerettem, hogy olyan volt, mint Ciceró.

Szigorú kritikus, a retorika megszállottja. Ő viszont anno biztosan nem ment volna bele egy olyan filozófiai eszmefuttatásba, aminek botanikai sztárjai az ibolya és a gyöngyvirág. Vagy ha igen, írt volna belőle egy epigrammát két sorban. Mert a haverjáról elnevezett hónapban átmegy egy kis versecske az uborkapiacon. Ehhez képest ti rendesen odaraktátok magatokat, öcsém! Ilyenkor sok vizet kell fogyasztani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra