Reméljük, a bevezetése előtt megbukik az új egészségügyi rendszer – hangzott el a szombathelyi közgyűlésen

Az orvosi ügyeletet tavaly év elején vette át Szombathely a mentőszolgálattól, most vissza kellene adni.

Szerdán fogadta el Elfogadták az egészségügyet átalakító törvényt 2022. December 07. 18:53 az Országgyűlés az egészségügyi rendszer átszervezéséről szóló törvényt. Ami teljesen átszabná a háziorvosi és az ügyeleti rendszert is, háziorvosi körzeteket vonnának össze, a mentőszolgálatnak adnák az ügyeletet, Átalakítják az orvosi ügyeleteket, nagyobb szerepet kapnának a mentők 2022. August 24. 12:34 és – például – áthelyezhetővé tennék az egészségügyi szakdolgozókat.

Nem véletlen, hogy a szombathelyi közgyűlésen is kemény vita alakult ki az ügyben. Főleg azért, mert az orvosi ügyeletet tavaly év elején vette át a mentőszolgálattól a város, és azóta önkormányzati működtetésben van.

Kecskés László (Fidesz) üdvözölte a kormány döntését, kijelentette, a háziorvosok is örülnek neki, mert éjszaka nem kellene ügyelniük.

László Győző alpolgármester viszont azt mondta, a törvény pontosan ellene megy a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalásának. A háziorvosok pedig nem örülnek, hanem tiltakoznak az új rendszer ellen, erről a háziorvosi értekezleten bárki meggyőződhetett.

Hozzátette, a szakemberek szerint működésre képtelen lesz az új rendszer, és reméli, hogy a 2024 elejére tervezett bevezetése előtt megbukik.

Nemény András polgármester megjegyezte, nagy esély van rá, hogy így lesz, hiszen rengeteg orvos tette talonba a felmondását az új rendszer bevezetése esetére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet