Reméljük, a bevezetése előtt megbukik az új egészségügyi rendszer – hangzott el a szombathelyi közgyűlésen

Az orvosi ügyeletet tavaly év elején vette át Szombathely a mentőszolgálattól, most vissza kellene adni.

Szerdán fogadta el Elfogadták az egészségügyet átalakító törvényt 2022. December 07. 18:53 az Országgyűlés az egészségügyi rendszer átszervezéséről szóló törvényt. Ami teljesen átszabná a háziorvosi és az ügyeleti rendszert is, háziorvosi körzeteket vonnának össze, a mentőszolgálatnak adnák az ügyeletet, Átalakítják az orvosi ügyeleteket, nagyobb szerepet kapnának a mentők 2022. August 24. 12:34 és – például – áthelyezhetővé tennék az egészségügyi szakdolgozókat.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Nem véletlen, hogy a szombathelyi közgyűlésen is kemény vita alakult ki az ügyben. Főleg azért, mert az orvosi ügyeletet tavaly év elején vette át a mentőszolgálattól a város, és azóta önkormányzati működtetésben van.

Kecskés László (Fidesz) üdvözölte a kormány döntését, kijelentette, a háziorvosok is örülnek neki, mert éjszaka nem kellene ügyelniük.

László Győző alpolgármester viszont azt mondta, a törvény pontosan ellene megy a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalásának. A háziorvosok pedig nem örülnek, hanem tiltakoznak az új rendszer ellen, erről a háziorvosi értekezleten bárki meggyőződhetett.

Hozzátette, a szakemberek szerint működésre képtelen lesz az új rendszer, és reméli, hogy a 2024 elejére tervezett bevezetése előtt megbukik.

Nemény András polgármester megjegyezte, nagy esély van rá, hogy így lesz, hiszen rengeteg orvos tette talonba a felmondását az új rendszer bevezetése esetére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet