Színházigazgatót választanak holnap Szombathelyen

245 millió forint értékű vagyont akarnak eladni, bevezetik a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás fogalmát, és színházigazgatót választanak. Közgyűlési előzetesünk.

25 napirendi pontot tartalmaz a közgyűlési meghívó, a nyilvános szakaszban. De kezdjük a zárt üléssel, a közgyűlés várhatóan megválasztja a Weöres Sándor Színház igazgatóját a következő öt évre. A pályázókat Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak 2012. April 23. 16:30 és pályamunkáikat már bemutattuk Kiszivárogtatjuk Koltay Gábor pályázatát - Itt olvashatják 2012. May 11. 09:40 , arról is beszámoltunk, hogy a szakmai bizottság Jordán Tamást támogatta Jordán pályázatát támogatta a szakmai bizottság 2012. May 21. 16:33 , igaz, nem egyhangúlag.

72 milliós épületet is el akarnak adni

Módosítják az idei költségvetést, rögtön a szokásos politikai viták után. A lényeg, hogy 300 milliót zárolnak az eddigi közgyűlési döntések miatti kiadások, az intézményi kérelmek és a költségvetési átcsoportosítások fedezetéül. És meghatározzák, hogy a vagyonértékesítésből származó, 100 millió feletti összegeket csak hiteltörlesztésre lehet fordítani.

Ennek azért van most jelentősége, mert a közgyűlés későbbi szakaszában önkormányzati tulajdonú ingatlanokat jelölnek ki értékesítésre. Van köztük Petőfi úti ház, üresen álló városszéli terület, háromlakásos lakóház, 72 milliós értékű, Szily J. utcai épület, 393 négyzetméteres, kétszintes lakóház, és még sok más. Az értékesítésből összesen 245 millió bevételt várnak.

De vissza a közgyűlés elejére. A tervek szerint hatályon kívül helyezik azokat a szabálysértésről szóló rendeleteket, amelyeket felülírt a szabálysértési törvény Büntetés nélkül megszeghetők a helyi rendeletek? 2012. April 23. 11:32 . És így volt egy joghézag, ami miatt kétségessé vált, hogy az önkormányzati hatóságok bírságolhassanak. Ha ezt elfogadják, lehet bírságolni.

150 ezerig is bírságolhatnak

És itt lesz az egyik legjelentősebb döntés is. Az előterjesztés szerint a rendeletet hoznak az ún. tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások elleni szankciókról. A vonatkozó törvény szerint ezt 50 ezerig forintig terjedő helyszíni, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal lehet majd sújtani.

Fontos, hogy ezek a magatartások nem sértenek törvényt és helyi jogszabályt, ha a közgyűlés elfogadja a rendeletet, ezen az alapon is bírságolhatnak. A lista elég hosszú. Ide tartozik pld. az, ha valaki engedély nélkül használja a város címerét, zászlaját. Ha nem szállíttatja el a hulladékot, ha valaki a temetőben nem kijelölt helyen temet el vagy ravataloz fel halottat, ha megszegi a közműnyilvántartás szabályait, ha tiltott helyen fogyaszt alkoholt.

Ha zöldterületen parkol, ha a közterületet engedély nélkül használja, ha megszegi a plakátolás szabályait. Ha nem tartja tisztán az ingatlanát, ha nem gondoskodik az ingatlan előtti járda, vendégjárda tisztításáról, csúszásmentesítéséről, aki tűzcsapnál mossa a járművét, stb. Szóval, sok mindenért bírságolhatnak majd, és nem is kis összegre.

Persze, az említetteknél jóval több ügyről tárgyalnak majd a képviselők, a csütörtök reggel 9 órakor kezdődő közgyűlést a korábbiaknál színesebben és bővebben tudósítjuk percről-percre, és élőképben is nézhetik oldalunkon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Jordán pályázatát támogatta a szakmai bizottság

A szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi igazgatójának újbóli kinevezésére tett javaslatot a fővárosi szakemberekből, valamint helyi politikusokból álló grémium.

Kiszivárogtatjuk Koltay Gábor pályázatát - Itt olvashatják

"2001-ben kaptam felkérést dr. Prugberger Emil úrtól, hogy a szombathelyi színházalapítással kapcsolatos anyagokat áttanulmányozzam..." - olvashatjuk Koltay pályázatában.

Évadtervek - a színházi pályázatokban

Ezennel kiszivárogtatjuk - sőt csorgatjuk - a szombathelyi színház igazgatói pályázatainak évadterveit. Tippeljenek: melyik műsortervet ki állíthatta össze?

Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak

Lejárt a szombathelyi színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. Hárman pályáznak. Ön kire bízná a WSSZ-t? Szavazzon!

Büntetés nélkül megszeghetők a helyi rendeletek?

Parkolás, kutyasétáltatás. Két példa azon gyakori tevékenységeink közül, melyek szabályainak megsértését az önkormányzat április 15-étől már nem szankcionálhatja.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet