Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathelyé lesz a fedett uszoda, megújul a közvilágítás, emelik az üzletek bérleti díjait

És döntenek a színház igazgatói pályázatáról. Közgyűlési előzetesünk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden jel azt mutatja, hogy az év talán legfontosabb, és legveszekedősebb közgyűlése lesz csütörtökön Szombathelyen. A napirend nyilvános részében 21 ügy szerepel, jó részük technikai jellegű, de vannak húzósak és húsba vágóak is.

A közgyűlés végén, az esti órákban tárgyalnak a színházigazgatói pályázatról

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A szombathelyi közvéleményt most leginkább a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázata foglalkoztatja, mára már egyértelmű, hogy a városvezetés mindent megtesz, hogy ne Jordán Tamás legyen az igazgató. A fejleményekről sokat és sokszor írtunk, a lényeg, hogy a teljes színházi szakma A Magyar Színházi Társaság is kiáll Jordán Tamás mellett 2017. February 28. 18:02 , politikai és civil szervezetek Szombathelyi civil szervezetek is sorra kiállnak Jordán Tamás mellett, és megvan a 9700 like is 2017. March 01. 14:17 , magánszemélyek hosszú sora állt ki Jordán mellett, sőt, a közgyűlés közben, 17 órától a városháza előtt szimpátiatüntetést is tartanak.

Mészáros Zsolt

Mindez azonban láthatóan nem zavarja a fideszes városvezetést, kedden, a szakbizottsági ülésen Már csütörtökön érvénytelenné nyilváníthatják a WSSZ igazgatói pályázatát 2017. March 01. 09:41 arra szavaztak, hogy érvénytelenítsék a jelenlegi pályázatot, és írjanak ki helyette újat. Az is beszédes, hogy az ügyet a nyilvános napirend végére, 18. helyre tette a polgármester. Mivel más ügyekben is komoly vita várható, könnyen lehet, hogy késő este döntenek a színházigazgatói pályázatról.

A közgyűlés várhatóan megalkotja az idei évre szóló költségvetési rendeletet, erről részletesebben írtunk már Most eláruljuk, hány milliárd forintból gazdálkodik idén a szombathelyi önkormányzat 2017. February 21. 08:26 .

A városé lesz a fedett uszoda

Több fejlesztésről is tárgyalnak, így a Szent Márton terv folytatásáról. Igaz, ez még csak terv, a lényeg, hogy a Szent Márton utca és az MMIK környezetének, valamint a Romkert felújítását javasolják ebben a projektben. Az uszoda bővítése is napirenden lesz, itt technikai döntéseket kell hozni, ami fontos, hogy az anyag most kimondja, hogy az uszoda a felújítás után az önkormányzat tulajdona lesz

Nem működő közvilágítás a Thököly utcában
BZ

A Vásárcsarnok fejlesztéséről írtunk már Hatalmas üvegfal és égikert is lehet a felújított szombathelyi Vásárcsarnokon 2017. February 27. 13:36 , a város közvilágításának felújításáról viszont még nem, ez is szerepel a napirendi pontok között. Közel tízezer lámpatestet kellene kicserélni korszerű, LED-es lámpákra, kivéve a nemrég felújított belvárosi területeket. Erre azonban nincs pénz, és nincs pályázati lehetőség sem. Az új lámpáktól azonban 53 százalékos energiamegtakarítást várnak, ezért valószínűleg 8-12 éves futamidejű hitelből oldják meg a korszerűsítést, a törlesztést pedig az áram megtakarításából fizetik majd.

Ez is egy terv a Vásárcsarnokra
Nyugat.hu

Biztosnak tűnik, hogy emelik az önkormányzati tulajdonú, nem lakás célú helyiségek, vagyis az üzletek bérleti díjait. Mint írják, 2010 előtt az önkormányzat a fogyasztói index alapján emelte a díjakat, 2010-től azonban nem volt emelés, ezért most egységesen tíz százalékkal emelik a bérleti díjakat.

A szombathelyi közgyűlés csütörtökön reggel kilenc órakor kezdődik, mi percről percre tudósítással és élőképes közvetítéssel is szolgálunk majd. A délutáni, Jordán Tamás melletti szimpátiatüntetésről külön jelentkezünk majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés