Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csütörtökön érvénytelenné nyilváníthatják a WSSZ igazgatói pályázatát

A kulturális ügyeket tárgyaló szombathelyi bizottság tegnap megszavazta, ha a közgyűlés is ezt támogatja, akkor új pályázatot fognak kiírni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának keddi ülésén került elő ismét Puskás Tivadar február 23-án beadott javaslata, miszerint tekintsék eredménytelennek a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatát, és írjanak ki új pályázatot. A javaslatból előterjesztés lett, a bizottság pedig megszavazta.

Jordán Tamás
Mészáros Zsolt
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! képviselője azt javasolta, a bizottság támogassa Jordán Tamás kinevezését. Erre négy igen, és tizenegy tartózkodás volt a válasz. A bizottság ezután szavazott az előterjesztésről, amire négy nem és tizenegy igen szavazat érkezett. A jobbikos Balassa Péter egyik szavazáson sem vett részt.

A szombathelyi közgyűlés csütörtökön dönt majd arról, hogy a pályázati eljárást valóban eredménytelennek nyilvánítják-e. Amennyiben igen, az azt jelenti, hogy Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára új pályázatot kell majd kiírni. Jordán Tamás megbízatása szeptember 30-ig szól, így az is lehetséges, hogy őt újabb egy évre ideiglenes igazgatónak választják. Ha azonban több, mint egy évig nem a törvény szerinti módon megválasztott igazgató irányítja a színházat, akkor lehetséges, hogy az intézmény elesik az állami támogatástól.

Mint ismert, a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára Jordán Tamás és Dér András pályázott. Utóbbi azonban arra hivatkozva Szimpátiatüntetést szerveznek Jordán Tamásért 2017. February 25. 09:29 , hogy a portálunk nyilvánosságra hozta a pályázatát, visszavonta azt. A szombathelyi színház teljes társulata még aznap kiadott egy közleményt Trokán Pétertől Kiss Marin át a szombathelyi társulat 100 százaléka Jordán Tamást akarja 2017. February 20. 08:59 , amiben kiálltak Jordán Tamás mellett. Hozzájuk csatlakozott a szombathelyi MSZP Fogjunk össze, és adjunk közösen stabilitást a szombathelyi színháznak! 2017. February 22. 13:39 , az LMP, Törőcsik Mari videóüzenetben Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze videoüzenetben áll ki Jordán Tamás mellett 2017. February 24. 17:55 állt ki Jordán mellett, csütörtökre pedig a V, mint Vas és az Éljen Szombathely szimpátiatüntetést Szimpátiatüntetést szerveznek Jordán Tamásért 2017. February 25. 09:29 szervezett a városháza elé.

Bizottsági tagok, akik nem támogatták Jordán Tamás kinevezését: dr. Takácsné dr. Tenki Mária, Rettegi Attila, Lendvai Ferenc, Kántás Zoltán, Sátory Károly, Sági József, Geositsné Gerencsér Lucia, Takács Imréné, Farkas Csaba, dr. Szabóné dr. Tuboly Andrea

Bizottsági tagok, akik támogatták Jordán Tamás kinevezését: Dr. László Győző, Dr. Horváth Attila, Horváth Soma, Tóth Kálmán

Balassa Péter nem vett részt a szavazáson.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés