Mennyire volt sikeres Szombathely utolsó öt éve?

Nemény András polgármesteri munkájáról, a közgyűlés feladatinak teljesítéséről is szó lesz a mai közgyűlésen.

"Összefoglaló a 2019-2024. önkormányzati ciklus eredményeiről." Ez a címe a mai szombathelyi közgyűlés negyedik napirendi pontjának, amit valamikor délután tárgyalnak meg majd a képviselők.

A napirendi ponthoz nincs előterjesztés, így azt szóban ismerteti majd Nemény András polgármester és a három alpolgármester.

Ne legyen kétségünk, ez erősen kampányszagú része lesz a közgyűlésnek, hiszen alig másfél hónap múlva itt vannak az önkormányzati választások, és a main kívül már csak egy közgyűlést tartanak addig, május végén.

A városvezetés beszámol az elmúlt évek munkájáról, az ellenzék pedig kritizálja, és ebből majd kialakul egy vita.

Még jó a közbiztonság, de lassan romlik

Persze, vita lesz már délelőtt is, a két ülés közti beszámolónál, hagyományosan ez a napirend a helye a politikai vitáknak. De azért nem csak politizálásból és kampányból áll a mai közgyűlés.

Szó lesz a Pozsony utcai idősek otthona bővítéséről, a város közbiztonságának helyzetéről A többszörös csoportos garázdaság nem tett jót a szombathelyi statisztikának April 24. 19:54 . Bokányi Adrienn tanácsnok a Szombathely2030 programról, a digitalizációs, zöld és kutatás-fejlesztési tevékenységről ad tájékoztatást.

Szó lesz az önkormányzati gazdasági társaságokról, ennek kapcsán írtunk már Komoly nehézséget okoz a Szovának a szombathelyi Tófürdő, a Műjégpálya és a Kalandváros üzemeltetése April 24. 15:59 arról, hogy komoly nehézséget okoz a Szovának a szombathelyi Tófürdő, a Műjégpálya és a Kalandváros üzemeltetése.

A nyilvános napirend tíz pontból áll, a fontosabb ügyekről beszámolunk. Aki élőképben szeretné nézni a közgyűlést, kattintson ide.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet