Nemény András: Szombathely a felszínen marad, és fejleszteni is tud

A polgármester optimista, de bízik a további állami támogatásban.

Átlagosan 40 százalékos megtakarítást ért el az önkormányzat az energiafelhasználásban

– jelentette be Szombathely polgármestere a városi közgyűlésen elején.

Nemény András megemlítette azt a 632 milliós támogatást, Mire lesz elég Szombathelynek a most megítélt 632 millió forintos állami támogatás? 2023. January 03. 11:03 amit a kormány ítélt meg Szombathelynek az energiaárak emelkedésének kompenzálására. Mint mondta, sikeres tárgyalásokat folytattak Balla György miniszteri biztossal, ahol nagy jelentősége volt a város takarékossági programjának.

A város magas adóerő-képessége ezeknél a tárgyalásoknál negatívumnak számított, viszont a takarékossági program meggyőző volt – mondta.

Kinek az érdeme?

Nemény kijelentette,

az állami támogatás és a saját megtakarítás miatt Szombathely mindenképpen a felszínen marad, nem lesz veszélyben a város működése,

sőt, a korábbi uniós támogatásokból megmaradt összegekből fejleszteni is tud. Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését 2023. January 19. 13:50 Bízik abban, hogy az állami kompenzáció második fordulójában is támogatják Szombathelyt.

Ugyanis a város kiadásait nem csak az energiaárak növelik – mondta. A magas infláció és az élelmiszerárak drasztikus növekedése miatt béremelésekre van szükség az önkormányzati cégeknél és intézményeknél is.

Illés Károly a Fidesz-frakció vezetője hiányolta a polgármester felszólalásából a köszönetnyilvánítást, az állami támogatást a kormány ítélte oda, így a kormánynak kell köszönetet mondani – mondta.

Azt is megjegyezte, hogy még az előző városvezetés alatt indultak azok a fejlesztések, amelyeknél uniós pénzek maradtak meg, és ebből tudnak most utakat felújítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet