Nemény András: Szombathely a felszínen marad, és fejleszteni is tud

A polgármester optimista, de bízik a további állami támogatásban.

Átlagosan 40 százalékos megtakarítást ért el az önkormányzat az energiafelhasználásban

– jelentette be Szombathely polgármestere a városi közgyűlésen elején.

Nemény András megemlítette azt a 632 milliós támogatást, Mire lesz elég Szombathelynek a most megítélt 632 millió forintos állami támogatás? January 03. 11:03 amit a kormány ítélt meg Szombathelynek az energiaárak emelkedésének kompenzálására. Mint mondta, sikeres tárgyalásokat folytattak Balla György miniszteri biztossal, ahol nagy jelentősége volt a város takarékossági programjának.

A város magas adóerő-képessége ezeknél a tárgyalásoknál negatívumnak számított, viszont a takarékossági program meggyőző volt – mondta.

Kinek az érdeme?

Nemény kijelentette,

az állami támogatás és a saját megtakarítás miatt Szombathely mindenképpen a felszínen marad, nem lesz veszélyben a város működése,

sőt, a korábbi uniós támogatásokból megmaradt összegekből fejleszteni is tud. Felújítják Szombathely legzűrösebb útkereszteződését January 19. 13:50 Bízik abban, hogy az állami kompenzáció második fordulójában is támogatják Szombathelyt.

Ugyanis a város kiadásait nem csak az energiaárak növelik – mondta. A magas infláció és az élelmiszerárak drasztikus növekedése miatt béremelésekre van szükség az önkormányzati cégeknél és intézményeknél is.

Illés Károly a Fidesz-frakció vezetője hiányolta a polgármester felszólalásából a köszönetnyilvánítást, az állami támogatást a kormány ítélte oda, így a kormánynak kell köszönetet mondani – mondta.

Azt is megjegyezte, hogy még az előző városvezetés alatt indultak azok a fejlesztések, amelyeknél uniós pénzek maradtak meg, és ebből tudnak most utakat felújítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet