A köztévé fittyet hányhat a törvényre?

Kecsegtető, de kirekesztőnek tűnő álláshirdetést ismételget a közmédia hetek óta. Természetesen háborítatlanul.

Televíziós műsorvezetőket keres a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). De nem ám akármilyen műsorvezetőket, hanem csakis hamvasakat, fiatalokat, olyanokat, akik elmúltak már tizenhat évesek, de a harmincötöt még nem töltötték be, másoknak nyilvánvalóan semmi esélyük nincsen. Az MTVA-nak égetően nagy szüksége lehet az új dolgozókra, hiszen a régieket seregestül rugdosta ki az utóbbi években, éppen ezért nem meglepő, hogy az állásajánlatról szóló hirdetést - már hosszú hetek óta - naponta többször is műsorra tűzi az úgynevezett közszolgálati tévé és rádió.

MTVA (Szerző: http://www.mmonline.hu/)
(Szerző: http://www.mmonline.hu/)

De mintha akadna némi baj ezzel a hirdetéssel, mintha egy kicsit (nagyon) diszkriminatív lenne. A 2003. CXXV. törvény ugyanis szigorúan megtiltja a munkaadóknak, hogy hirdetésük szövegében úgynevezett védett, vagyis a személyiség lényegi vonását képező tulajdonságok alapján diszkrimináljanak, hogy a munka jellegével össze nem függő, megkülönböztetést eredményező jelentkezési feltételeket (életkor, nem) fogalmazzanak meg.

Engedélyezett megkülönböztetések

Az MTVA tehát elvileg nem mondhatná, hogy kizárólag olyan fiatalokat alkalmaz képernyős munkatársnak, akik még nem töltötték be a harmincötödik életévüket, mert ezt az állást például a harminchat, harminchét, harmincnyolc éves ifjak is kitűnően el tudják látni. Éppen ezért tilos a kirekesztésük. Az MTVA-t akkor nem kárhoztathatná senki, ha pályakezdő fiatalokat toborozna, mert ezt a megkülönböztetést - magától értetődően - megengedi a törvény.

A szigorú szabályozást egyébként csak akkor hagyhatják figyelmen kívül is az álláshirdetők, ha a munka jellege megkívánja a megkülönböztetést. Tehát minden további nélkül kereshet valaki férfit, például vonuló tűzoltónak, fakitermelőnek, vagy nőt divatbemutatói modellnek, esetleg repülőtéri motozónak.

Azon persze lehet vitatkozni - mint ahogyan rengetegen meg is teszik -, hogy a szóban forgó szabályozás mennyire életszerű, hogy valóban önmagáért való-e, hiszen végül úgyis a munkáltató dönti el, kit fogad a szolgálatába. Akárhogy van is, az biztosnak látszik, hogy az MTVA ezzel a hirdetéssel fittyet hány a törvényre. A kérdés csak az, hogy miért. Lehet, hogy az intézmény illetékeseinek fogalmuk sincs arról, hogy létezik ez a törvény?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Már a hirdetésben közlik, hogy esélyed sincs az állásra

A megkülönböztető álláshirdetéseket nem igazán ellenőrzik, háborítatlanul sérthetnek törvényt bizonyos munkaadók.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény