Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Valami baj mindig van a szombathelyi 11-es Huszár út és a Hadnagy utca közötti közvilágítással

Olvasónk azt mondja, van, hogy akár hetekre is sötétségbe borul ez a szakasz, a problémák pedig 1-2 havonta visszatérnek.

Egy újabb lakossági probléma kapcsán kereste fel nemrég lapunkat egy olvasó, aki ezúttal nem is feltétlenül tőlünk várta a megoldást, szimplán felvetett egy már jó ideje fennálló gondot és leírta ennek kapcsán a véleményét. A bibi ezúttal a szombathelyi közvilágítással van, de nem úgy általánosságban, hanem egy bizonyos szakaszon: a 11-es Huszár úti körforgalomtól a Hadnagy utca kereszteződéséig.

Olvasónk állítása szerint ugyanis van, hogy akár hetekre is sötétségbe borul ez a szakasz, a problémák pedig 1-2 havonta visszatérnek. Az ott lakók már többször is jelentették a gikszert, aztán rövidesen újra működtek a lámpák. De gyanúsan újra és újra előfordul ez az anomália.

Így szól olvasónk levele:

Kedves Nyugat!

Érdekesnek találom, hogy a 11-es Huszár úti körforgalomtól a Hadnagy utca kereszteződéséig általában 1-2 havonta akár hetekig nem égnek az utcai lámpák. Egyik oldalon amúgy is eltakarják a fák lombjai. Kerékpár út is egyben, sokan kerekeznek arra, de gondolom az ott lakóknak sem mindegy.

Egy néni ugyan be szokott telefonálni, sokára meg is találta az illetékest, aki 5 nap után intézkedett is.

Gondolom más városrészeken is akad ilyen gond, de talán ha többen hangot adnak, lesz valami hatása.

Szombathelyen sok a vidéki munkavállaló, sok szálláshely is van ezen a környéken: aki dolgozik és 22 óra után megy gyalog, nem mindegy, hogy kivilágítatlan kerékpárral, vagy részeg emberrel ütközik (jobb esetben).

Csak a saját véleményemet írtam és köszönöm, ha elolvassák.

Illusztráció
Bonyhádi Zoltán

A probléma kapcsán felkerestük az E.ON-t és a szombathelyi önkormányzatot is, hogy megkérdezzük, valóban érkezett-e bejelentés, ha pedig igen, tudni-e, hogy mi okozza és miért visszatérő a probléma, illetve mennyi időbe telik a javítás. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy más városrészeken is akadnak-e ilyesféle gondok Szombathelyen és hosszútávon mivel lehetne orvosolni ezt a problémát, hogy ne térjen vissza újra és újra.

Választ egyelőre a városházától nem, az E.ON-tól viszont hamar kaptunk. Azt mondják, a közvilágítási problémáról, ahogy azt az olvasó is említi, több bejelentést is kaptak. Az elsőt követően munkatársaik azonnal javították a helyszínen a hibát, amelyet egy úgynevezett kismegszakító leoldása okozott.

Ezután újabb bejelentést kaptak, ismét kimentek a helyszínre és akkor egy kábelhibát javítottak az érintett területen. Azóta pedig ismét érkezett az E.ON központjába panasz ezzel a szakasszal kapcsolatban. Azt mondják, ezúttal vélhetően egy tartósabb hálózati hibáról van szó, ennek okát jelenleg is keresik munkatársaik a hálózaton, a javításáig pedig kérik ügyfeleik megértését és türelmét.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra