Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valami baj mindig van a szombathelyi 11-es Huszár út és a Hadnagy utca közötti közvilágítással

Olvasónk azt mondja, van, hogy akár hetekre is sötétségbe borul ez a szakasz, a problémák pedig 1-2 havonta visszatérnek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy újabb lakossági probléma kapcsán kereste fel nemrég lapunkat egy olvasó, aki ezúttal nem is feltétlenül tőlünk várta a megoldást, szimplán felvetett egy már jó ideje fennálló gondot és leírta ennek kapcsán a véleményét. A bibi ezúttal a szombathelyi közvilágítással van, de nem úgy általánosságban, hanem egy bizonyos szakaszon: a 11-es Huszár úti körforgalomtól a Hadnagy utca kereszteződéséig.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Olvasónk állítása szerint ugyanis van, hogy akár hetekre is sötétségbe borul ez a szakasz, a problémák pedig 1-2 havonta visszatérnek. Az ott lakók már többször is jelentették a gikszert, aztán rövidesen újra működtek a lámpák. De gyanúsan újra és újra előfordul ez az anomália.

Így szól olvasónk levele:

Kedves Nyugat!

Érdekesnek találom, hogy a 11-es Huszár úti körforgalomtól a Hadnagy utca kereszteződéséig általában 1-2 havonta akár hetekig nem égnek az utcai lámpák. Egyik oldalon amúgy is eltakarják a fák lombjai. Kerékpár út is egyben, sokan kerekeznek arra, de gondolom az ott lakóknak sem mindegy.

Egy néni ugyan be szokott telefonálni, sokára meg is találta az illetékest, aki 5 nap után intézkedett is.

Gondolom más városrészeken is akad ilyen gond, de talán ha többen hangot adnak, lesz valami hatása.

Szombathelyen sok a vidéki munkavállaló, sok szálláshely is van ezen a környéken: aki dolgozik és 22 óra után megy gyalog, nem mindegy, hogy kivilágítatlan kerékpárral, vagy részeg emberrel ütközik (jobb esetben).

Csak a saját véleményemet írtam és köszönöm, ha elolvassák.

Illusztráció
Bonyhádi Zoltán

A probléma kapcsán felkerestük az E.ON-t és a szombathelyi önkormányzatot is, hogy megkérdezzük, valóban érkezett-e bejelentés, ha pedig igen, tudni-e, hogy mi okozza és miért visszatérő a probléma, illetve mennyi időbe telik a javítás. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy más városrészeken is akadnak-e ilyesféle gondok Szombathelyen és hosszútávon mivel lehetne orvosolni ezt a problémát, hogy ne térjen vissza újra és újra.

Választ egyelőre a városházától nem, az E.ON-tól viszont hamar kaptunk. Azt mondják, a közvilágítási problémáról, ahogy azt az olvasó is említi, több bejelentést is kaptak. Az elsőt követően munkatársaik azonnal javították a helyszínen a hibát, amelyet egy úgynevezett kismegszakító leoldása okozott.

Ezután újabb bejelentést kaptak, ismét kimentek a helyszínre és akkor egy kábelhibát javítottak az érintett területen. Azóta pedig ismét érkezett az E.ON központjába panasz ezzel a szakasszal kapcsolatban. Azt mondják, ezúttal vélhetően egy tartósabb hálózati hibáról van szó, ennek okát jelenleg is keresik munkatársaik a hálózaton, a javításáig pedig kérik ügyfeleik megértését és türelmét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés