Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombathely nem vesz fel 1,4 milliárdos hitelt, hogy felújítsák a város közvilágítását

Ezt az Éljen Szombathely-frakció közölte ma esti, rövid közleményében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Meglepődve, de örömmel vesszük tudomásul, hogy a városvezetés mégsem veszi fel a Tiborcz féle közvilágítás csere érdekében tervezett 1.4 milliárd Ft hitelt. Éljen Szombathely! Frakció"

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az idén januárban jelentették be Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 , hogy közel másfélmilliárd forintból felújítják a szombathelyi közvilágítást, és hogy a kivitelező a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége lesz. Közben azonban az OLF szabálytalanságokat talált Egy milliárd 450 millió forintért hozhat világosságot Szombathelyre az Elios 2018. January 26. 10:37 az Elios korábbi közbeszerzéseiben, februárban a legfőbb ügyész megerősítette Polt Péter megerősítette, hogy nyomozás folyik a Tiborcz-féle Elios Kft. ellen 2018. February 23. 10:56 , hogy folyik a nyomozás. Aztán másfél évvel később le is zárták azt Nem talált bűncselekményt a rendőrség a miniszterelnök vejének volt cége, az Elios elleni nyomozás során 2018. November 07. 11:38 , mégpedig bűncselekmény hiányában.

Sárváron ilyen lett a közvilágítás az Elios felújítása után
Gergits Konrád

Az önkormányzat közben a botrány és a nyilvánosság miatt visszautasította Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 az Elios ajánlatát, Június végén arról írtunk Balassa: Kiesett az Elios a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséért folytatott versenyből 2018. June 28. 13:21 , hogy, strómanok állnak az új pályázat mögött, novemberben pedig arról Hiába tűnt el az Elios, a Tiborcz-féle cég üzlettársai újítják fel a szombathelyi közvilágítást 2018. November 13. 16:42 , hogy az Elios korábbi üzlettársairól van szó.

Szombathelyen egyébként olyan konstrukciót terveztek, hogy a projektben résztvevő bank kifizeti a kivitelezőt, az önkormányzat a banktól lízingeli a felújítást. És, mivel a tervek szerint olcsóbban működik majd az új világítás, a megtakarításból törlesztik a lízingdíjat. A baloldali frakció ma esti közleménye szerint ebből is kihátráltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés