Különös fények Szombathely egén

Hadgyakorlat vagy valami más?
Körülbelül tizenöt perccel ezelőtt furcsa jelenségre lettem figyelmes dohányzás közben - írta nekünk egy olvasónk -. Az égen tizenöt-húsz villogó pont haladt zsinórban egymás után, egyszerre villogva. Véleményem szerint talán hadgyakorlat lehet de erről információt az interneten nem találtam. A jelenségről videót is készítettem.

Ennyi a történet és az olvasói felvételek. Kiderült azonban, hogy nem csak Szombathelyről volt látható a jelenség.

Mert ezt fedeztük fel a life.hu honlapon:

Több száz rejtélyes, fényes pont haladt át Magyarország fölött az éjjel: mindenki ezt akarja tudni, mi volt ez Rengetegen jelezték különböző fórumokon a közösségi médiában, hogy ijesztő jelenséget láttak szombaton este fél 10 körül az égbolton: több száz fénylő pont halad egymás után, sorban a csillagok között. Nem, nem ufók voltak, a különleges jelenséghez Elon Musknak van köze.

Elon Musk nem csak az elektromos autókat gyártó Tesla vezetőjeként ismert, hanem ő irányítja a SpaceX nevű űripari vállalatot is, ami már számos áttörést ért el, és nagyon komoly tervekkel rendelkezik a jövőre nézve. Ezen tervek közé tartozik a Starlink névre elkeresztelt projekt, aminek keretein belül több ezer pici műholdat lőnek fel hosszú hónapok alatt, míg végül ezek a műholdak pályára állva és egymástól megfelelő távolságra elhelyezkedve arra adnak majd lehetőséget, hogy gyors és bármilyen földi infrastruktúrától független internetelérés váljon hozzáférhetővé a bolygónk bármelyik pontján.

És ott is találtunk egy videót. Reméljük, így már teljesebb a kép, és megoldódott a rejtély. (Vagy nem.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech