Szép formák és csúnya pofonok

29. alkalommal rendezték meg a Shaolin Kung Fu Association Hungary (S.K.A.H.) stílusbajnokságát Szombathelyen. Kezek és energiamezők csaptak össze a KDG nagy tornatermében.

Vagy félszáz harcművész és alig feleennyi néző beszélget a KDG nagy tornatermében szombat délelőtt. A hangulat baráti, hogy nem nyilvános edzéshez készülődnek, csak a felállított zsűriasztal és a rajta sorakozó érmek és kupák jelzik.

SKAH stílusbajnokság Szombathelyen
Harc lábbal
Jánosa Dávid Péter

Ahhoz, hogy lássuk, mi ebben a nagy kunszt, érdemes picit visszatekinteni az időben. Több mint harminc éve, 1979-ben, Zsoldos Zoltán kezdte oktatni a Ch'ang Dung Sheng által megalapított Chang stílust Körmenden. Az iskola '81-ben Szombathelyre került, majd '85-ben Koszogovits Mihály vette át a vezetését. Majdnem 10 év állóvizét a stílus pécsi iskolájának megnyitása kavarta fel, és innentől átlagosan kétévente sikerült egy újabb városban edzést indítani (Szeged, Budapest, Győr, hogy csak a legnagyobb városokat említsem).

SKAH stílusbajnokság Szombathelyen
És kézzel ...
Jánosa Dávid Péter

A stílus köré szakszövetség alakult és mára 10 iskolájával az S.K.A.H. nem csak a hazai, hanem a nemzetközi mezőnyben is komoly tényező. Sorra hozzák a magyar bajnoki címeket, dobogós helyezéseket érnek el az Európa bajokságokon és VB-t nyernek Olaszországban. Érdeklődőknek javaslom a Google+SKAH kombinációt, több iskolának saját weblapja van, ahol bőven szolgálnak a részletekkel.

Ilyen eredmények mellett a stílusbajnokság tét nélkülinek tűnik, de kevesebb, mint két hónappal a magyar bajnokság irkényi döntője előtt komoly állomás a felkészülésben azoknak, akik kvalifikálták magukat a megmérettetésre. A többieknek mérce, és lehetőség, hogy összemérjék magukat a nagyokkal.

SKAH stílusbajnokság Szombathelyen
Egy nő stílusa...
Jánosa Dávid Péter
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport