Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rajtvonalnál kérte meg a versenyző a barátnője kezét

Nem csak poros-füstös versenyképekkel jöttünk haza a Rábaringről, hanem egy lánykérés pillanataiva is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Horváth Boci emlékverseny-Metabond Rallye Lánykérés a rajt előtt.

Hosszú téli pihenő után először feszültek egymásnak a nyugati régió sprintesei. Hónapok teltek el éles autózás nélkül, hiányzik a kézből a kilóméter. Újra bele kell szokni a rövid féktávokba, megtalálni minden egyes pályának a sajátos ritmusát.

Lánykérés a rajtnál

Kelemen Richárd nem csak a Rábaringen, hanem életének egy új szakaszán is beállt a "Rajtba". Cinkosa, a Speaker könnyed faggatózásba kezdett tervekről, álmokról. Ricsi sejtelmesen sugallta, hogy számára különleges jelentőséggel bír ez futam. A Speaker kapott az alkalmon és odahívta Ricsi barátnőjét, mondván ezekben a pillanatokban ott a hölgy helye ahol szükség van rá.

Metabond Rallye
Lánykérés
Bertók Gábor

Ricsi nem ült be az autóba. Féltérdre ereszkedett. Az overál zsebéből egy piros bársonydobozkát húzott elő és feltette azt a nagyon fontos kérdést, amire IGEN volt a válasz. Ezután nem mondhatja senki, hogy nem romantikus az autósport.

A futamnak a Écs mellett található Rábaring adott otthont. Ez egy rendkívül technikás pálya, melyen különösen fontos szerepet kapnak az abroncsok. Az útburkolat sajátos jellege miatt, ha nem figyel a pilóta, könnyen elmelegítheti őket és a szakasz második felétől csökken a tapadás, ami akadályozza a gyors haladásban. Első verseny,első gyorsasági szakasz nem egyszerű feladat a tapasztaltabb versenyzőknek sem.

Metabond Rallye
Metabond Rallye
Bertók Gábor

A Rajt előtt a jól bevált rituálé segít oldani a feszültséget, segít összpontosítani:
Begurultok a Rajtba. Utoljára megfeszíted az öveket, sisakot ellenőrzöl, kesztyűt igazítasz. A navigátor közli veled: "Egészre rajtolunk! Okosan az elején, még hidegek a gumik." A sportbíró bemutatja a 30 másodperces táblát,a navigátor betáplálja az első méterek jellemzőit a fejedbe:

Sima Jobb, Sima Bal és 100m majd Jobb33.

- A sportbíró bemutatja a 10 másodperces táblát, ettől fogva a lábad a gázpedálon ütemesen pulzál együtt az óra mutatójával. 3, 2, 1, rajt!

Metabond Rallye
Kattintson a fotóra a képgalériáért!
Bertók Gábor

A futamon 54 páros állt indult, négy alkalommal kellett teljesíteni a kijelölt szakaszt. ifj. Géringer Zoltán-Somodi Attila-Honda trió állhatott a dobogó legfelső fokára. Másodikként Aczél József-Aczél András(Honda) végzett. Harmadik helyen Marton Zoltán-Tőke Tamás páros ért célba a Renault Clio-val.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Galéria

Hirdetés