Lassan elbúcsúzhatunk az autókban kéziváltóktól

Sokkal gyorsabban lesz vége ennek a mókának, mint korábban gondoltuk. Ön örül ennek?

Míg két évtizeddel ezelőtt lámpással kellett keresni olyan személyautót Magyarországon, amelynek automata váltója volt, ma már egyre többen választanak ilyen modellt. Olyanok is átnyergelnek erre a kényelmesebb megoldásra, akik korábban lenézve beszéltek róla.

És úgy tűnik, egyre jobban felperegnek az események.

Az Autopro.hu szakportál most egyenesen arról ír, hogy

a manuális sebességváltók napjai meg vannak számlálva.

A Mercedes-Benz például már korábban bejelentette, a 2023-as modelljeiben megszűnik a kézi sebességváltó.

A gyártók azért is szeretik az automatát, mert kevesebb helyet foglal az utastérben.
Pixabay.com

A többi gyártó ilyen szándékáról egyelőre nem tudni, de a német autógyártó óriás lépése nagyon erős jelzésértékű.

A lap idéz egy szakértőt is, aki szerint ma már az automata váltók nagyon pontosak, gyorsabban kapcsolnak, mint a kéziek és a fogyasztási többlet is egyre kevesebb.

Ráadásul jönnek az elektromos autók, amelyekben végképp nem lesz szükség manuális sebváltóra.

Ugyanakkor az is biztos, hogy sokan nehezen barátkoznak meg a gondolattal, hogy elbúcsúzzanak a kézi váltástól, amely a szabadság és a sportosság érzetét adta, és eddig elválaszthatatlannak tűnt az autóvezetés örömétől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech