Nehéz eldönteni, hogy boldogok vagyunk-e, olvasóinknak sem sikerült

Pedig állítólag Vasban élnek a legboldogabb emberek.

Vas vármegyében élnek a legboldogabb emberek - írtuk Vas vármegyében élnek a legboldogabb emberek - állítja egy kutatás 2023. January 06. 14:53 a múlt héten a a Pénzcentrum legújabb boldogságtérképe alapján.

Forrás: pénzcentrum.hu

A kutatásban a tízpontos skálán Vas megye 5,6 pontot kapott, és ezzel megelőzte a fővárost, valamint az összes többi megyét.

Mi pedig megkérdeztük olvasóinkat, hogy a tízpontos skálán mennyire érzik boldognak magukat. A szavazás szerda éjfélkor lezárult, íme az eredmény:

Ahogyan látható, egyik osztályzat sem kapott kimagasló többséget, és egyik sem maradt le láthatóan a többitől.

Amiből egy következtetést lehet levonni: a fene tudja.

A boldogságérzet annyira szubjektív, hogy nem ad igazi összehasonlítási alapot. Valószínű, ahány embert megkérdezünk, annyiféle eltérő választ kapunk, úgyhogy nem is próbáljuk meg elemezni a szavazás eredményét.

Nem a legboldogabb, hanem a legkevésbé boldogtalan

Múlt heti cikkünkben Vas vármegyében élnek a legboldogabb emberek - állítja egy kutatás 2023. January 06. 14:53 felhívtuk azért arra a figyelmet, hogy

ha a tízpontos skálán a legjobb eredmény az 5,6, akkor ott valami baj van.

Mint ahogy írtuk, ha egy filmet a szintén 1-10-ig terjedő IMDB-skálán 5,4-re értékelnek, akkor az egy gyenge film.

Ezt olvasóink is észlelték, és kommentben hangot is adtak véleményüknek:

"...valóban nagyon alacsony az az 5.6, 5.5, stb szint, és valóban, én pl ha már mozis hasonlat volt, akkor valahol 8.0 környékén kezdem el nézegetni, a szóba jöhető filmet, mert az ilyen 4.8-5.6 közötti kategória az a kommersz baromságok "minőségibb", felső szintje kb."

És a legfrappánsabb megfogalmazás:

"Ha úgy jobban tetszik, nevezhetjük boldogtalanság térképnek. Nógrád vármegyében kicsit kevésbé boldogok a emberek, mint máshol, Vas vármegyében viszont kevésbé boldogtalanok, mint Bács-Kiskun vármegyében."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód