Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lehet gyakorolni a kátyúk kerülgetését, végre megnyitott a szombathelyi Kresz-park

Egy defekt már csak hab a tortán

Bekapcsolták a lámpákat, kikerültek a gokartok és a bringák is. Július elsejével a víztoronnyal egyetemben Az Avatar című fimben éreztük magunkat – Nyitásra kész a szombathelyi víztorony June 29. 16:59 ugyanis megnyitott a szombathelyi Kresz-park.

Megnyitott a kresz park
Felkészülés az életre
Mészáros D. Zsolt

Ottjártunkkor nekünk is figyelnünk kellett a jelzőlámpákat, hiszen a gyerekek igyekeztek betartani a közlekedési szabályokat is. Így telezöldnél elindult a forgalom, mi sem léphettünk le pirosnál a zebrára.

Megnyitott a kresz park
A gyerekeknél még nincsen halvány piros. A szülők is igyekeznek jó példát mutatni
Mészáros D. Zsolt

Milyen jó, hogy ők a közlekedési nézeteltéréseket még nevetéssel oldják meg és az sem számít nagy dolognak, ha nem tartják be a követési távolságot sem. Az, hogy a Kresz-park útjai finoman szólva is siralmas állapotban vannak, láthatólag senkit nem zavar egy cseppet sem.

Megnyitott a kresz park
Közlekedési nézeteltérés, mint a nagyoknál.
Mészáros D. Zsolt

De ez csak az első defektig van így. Ugyanis ott jártunkkor épp hatalmas csattanással durrant ki az egyik gokart kereke. Találkozhatunk hasonlóval Szombathely útjain is a való életben. Rossz út, kátyú, defekt. Ismerős a történet, nem igaz? Bár a hirtelen jött riadtságot hamar orvosolta egy új négykerekű, mi azonban megnéztük közelebbről is mi történhetett.

Megnyitott a kresz park
Csodálkozunk a defekten?
Mészáros D. Zsolt

Ahogy a képen is látható, a gumi futófelülete szálig kopott a rossz minőségű aszfalton, így nem csoda, hogy nem bírta már a strapát és megadta magát. A probléma elég gyakori és nem túl meglepő, hiszen információink szerint a Kresz-park aszfaltja több ponton is annyira rossz, hogy képes simán kivágni a gumit, nem kell hozzá az sem, hogy ennyire elkopjon.

Megnyitott a kresz park
A garázsban a régi négykerekűek várják sorsukat
Mészáros D. Zsolt

A garázsban még ott sorakoznak a korabeli négykerekűek is, de terepre most csak az újabbak kerültek ki. Ezekből a gokartokból 10 darab van jelenleg. A kerékpárokból viszont többféle méretből is válogathatnak a gyerekek, de van roller és a legkisebbeknek futóbicikli is.

Megnyitott a kresz park
Talán felnőtt fejjel sem ártana gyakorolni a Kreszt néhány kerékpárosnak
Mészáros D. Zsolt

Összességében úgy látjuk, hogy a mostani állapotok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek felkészüljenek azokra a viszonyokra, amik jelenleg Szombathely útjain várnák őket.

Megnyitott a kresz park
Könyököt ki, kettesbe be, mint a Belga számában. Kattintásra galéria nyílik.
Mészáros D. Zsolt

Nyitvatartás és árak

A Kresz-park amúgy júliustól októberig, keddtől egészen vasárnapig várja az érdeklődőket délelőtt 10 órától este hatig.

A víztorony-látogatással egybekötött kombinált jegyért egy felnőttnek 1500 forintot kell leszurkolnia, de ha csak a Kresz-parkot szeretnénk használni az 400 forintba fog kerülni. Részletes árakat bármelyik képre kattintva galériánkban talál.

Miért hagytuk, hogy így legyen?

Előző cikkünkben már foglalkoztunk azzal az elszomorító helyzettel A szombathelyi víztorony szép lett, de a környékére egy forint sem jutott May 26. 06:58 , hogy bár a víztorony, vagyis új nevén az Octopus és néhány méteres környezete szépen megújult, addig a Kresz-parkra és környezetére már egy fillér sem jutott a sok száz milliós beruházásból. A közlekedési park rendbehozatalához kb. 100 millió forint kellene, az pedig nincs benne a költségvetésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra