Lelegelik az állatok a virágokat a Jáki úti temető sírjairól

Most éppen ott élnek, és kapóra jön nekik, hogy sok a szép, édes virág.

Nemrég egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy sorra tűnnek el a virágok a Jáki úti temető sírjairól. Szerinte állatok járnak be a temetőbe, mégpedig azért, mert egy építkezés miatt kibontották a kerítést egy szakaszon.

Megkerestük a Vas Megyei Temetkezési Kft.-t, akiktől megtudtuk, hogy tényleg állatok járnak rá a sírok virágaira. Kiskós Ferenc, a cég ügyvezető igazgatója azt is megerősítette, hogy az állatok akkor merészkedtek be a temető területére, amikor a szomszédos telken építkezések folytak. Ez egybeesett azzal, amikor hidegebbre fordult az idő, a négylábúak pedig élelmet kerestek. Az illatos, édes virágok pedig igazi csemegének számítanak a növényevő vadaknak.

Nekünk kegyelet, nekik illatos legelő
BZ

A kerítést azóta már visszaépítették, a baj ezzel csak annyi, hogy a temető területén található egy erdő, ahova addigra beköltöztek az állatok. Most is onnan járnak rá a sírokra.

A temetkezési cégnek viszont már van egy terve arra, hogy hogyan állítsák meg a kleptomániás zúgevőket. Az állatokat nem tudnák, és nem is akarnák kilőni (Ezt mi csak helyeseljük. Szerk.), hiszen a temető lakott területnek minősül. Így ott tilos a vadászat. A cég végül arra a döntésre jutott, hogy egy vadhálóval körbekerítik az erdőt, ezzel visszatartva az állatokat.

Erről azonban már a városháza dönt, a projektnek nekik kell zöld utat adni. A kivitelezés tehát csak jövőre kezdődhet el, addig tűrnie kell a szombathelyieknek, hogy néha eltűnnek a virágok a sírokról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem