Bújj, bújj zöldág!

Ígérjük, Lendvai Emil írása után másképp fog gondolni erre a gyermekdalra. Hogy miért? A választ a hajtás után eláruljuk.

Ezt a hajdan igen közkedvelt gyermekdalt lehetne dúdolnia bujkálás közben annak, aki a szombathelyi belváros régi, szép fasoraival büszkélkedő utcáiban jár. Csakhogy ez a játékos dalocska cseppet sem ide való. Mi több, nem szabadna, hogy aktuális legyen. De sajnos az. A fák lombozata, ágai ugyanis a földet söprik, ráhajlanak a járdákra, a parkoló autókra. Nemcsak csúnyák, de balesetveszélyesek is így a fák. A Deák Ferenc utcában, a Forró (egykori KISZ) utca környékén tapasztaltuk ezt az állapotot, de bizonyára az ilyen fákkal beültetett más utcákban is ilyen a helyzet.

Lelógó faágak
Lendvai Emil

Évek óta visszatérő probléma ez, de nem volt az, amikor a Prenor parkfenntartó részlegének feladatai közé tartozott a fák nyári metszése. Szinte nap mint nap belebotlott az ember a lombkorona megcsupaszítása miatt lezárt útszakaszokba, nyári forróságban is dolgoztak gépek és emberek. Most úgy látszik, legfeljebb a fűnyírásra jut a figyelemből és a kapacitásból. Remélhetőleg a Savaria Karneválig megoldható lesz, hogy a túlburjánzott lombkoronák ne csúfítsák tovább a városképet.

Lelógó faágak
Lendvai Emil
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény