Bújj, bújj zöldág!

Ígérjük, Lendvai Emil írása után másképp fog gondolni erre a gyermekdalra. Hogy miért? A választ a hajtás után eláruljuk.

Ezt a hajdan igen közkedvelt gyermekdalt lehetne dúdolnia bujkálás közben annak, aki a szombathelyi belváros régi, szép fasoraival büszkélkedő utcáiban jár. Csakhogy ez a játékos dalocska cseppet sem ide való. Mi több, nem szabadna, hogy aktuális legyen. De sajnos az. A fák lombozata, ágai ugyanis a földet söprik, ráhajlanak a járdákra, a parkoló autókra. Nemcsak csúnyák, de balesetveszélyesek is így a fák. A Deák Ferenc utcában, a Forró (egykori KISZ) utca környékén tapasztaltuk ezt az állapotot, de bizonyára az ilyen fákkal beültetett más utcákban is ilyen a helyzet.

Lelógó faágak
Lendvai Emil

Évek óta visszatérő probléma ez, de nem volt az, amikor a Prenor parkfenntartó részlegének feladatai közé tartozott a fák nyári metszése. Szinte nap mint nap belebotlott az ember a lombkorona megcsupaszítása miatt lezárt útszakaszokba, nyári forróságban is dolgoztak gépek és emberek. Most úgy látszik, legfeljebb a fűnyírásra jut a figyelemből és a kapacitásból. Remélhetőleg a Savaria Karneválig megoldható lesz, hogy a túlburjánzott lombkoronák ne csúfítsák tovább a városképet.

Lelógó faágak
Lendvai Emil
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény