Lépéselőnybe kerülhet a Crushers

Az AFA-kupa következő állomásán, vasárnap délután a szombathelyi amerikai futball csapat hazai pályán fogadja az osztrák AH Gladiators együttesét. Győzelem esetén Kovács Miklós együttese már biztosan első helyről vághat neki a helyosztóknak.

Az American Football Academia Kupán Magyarországon először küzdenek bajnoki gyűrűért és a Super Bowl mintájára készített kupáért a csapatok.

Parádésan szerepelt eddig a Haladás Crushers, veretlenül, 44:6-os pontmutatóval vezetnek. Rozmannék az első fordulóban 14:6-ra nyertek a Zala Predators ellen, legutóbb pedig fővárosban verték simán a torna házigazdáját, a Budapest Eagles-t 30:0-ra.

A kupa harmadik állomása Gyöngyösfaluban lesz. A vasiak vasárnap délután három órakor az osztrák AH Gladiators ellen folytatják. Ha nyernek, akkor már biztosan első helyről vághatnak neki a helyosztóknak.

– Jó kezdeményezés ez a torna, talán egy picit keveslem a létszámot. A zalaiaknak és nekünk létkérdés volt, hogy legyenek olyan meccsek, amikor a bajnokságból kizárt csapatok is tudnak játszani. Remélem, hogy jövőre még több résztvevővel még nívósabb lesz a rendezvény. A nyáron kölcsönadtuk pár játékosunkat a győri csapatnak, ők ezt most viszonozták, így most egy megerősített gárdával szerepelünk. Számunkra mindenképpen hasznos a kupa, hiszen rengeteget tanulunk a győriektől, másrészt pedig ráfér egy kis sikerélmény csapatomra. Eddig maximálisan elégedett vagyok a srácokkal. Mindenki kihozta magából a legtöbbet. Az első meccsünk az Egerszeg ellen nagyon kemény, pörgős volt. Főleg az első negyed. Idén már kétszer is játszottunk velük, és mindkétszer kikaptunk, így kellőképpen fel voltunk tüzelve. A második meccsen, mivel a feleségem szült, nem tudtam ott lenni, de ahogy a fiúk elmondták, nagyon élvezték a játékot. Vasárnap hazai pályán természetesen győzelmet várok – mondta Kovács Miklós edző.

A belépés mindkét meccsre ingyenes.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport