Költészet napja Szombathelyen: mentős, alpolgármester, tűzoltó, tanárok és a megyéspüspök is verset szaval majd a 30Y-on

Lírajáratot indít a Blaguss és az AGORA április 11-én. És ez még csak a kezdet.

Együttműködési megállapodást kötött a Blaguss Agora Hungary Kft. és az AGORA Savaria Nonprofit Kft., ezt egy közös sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Soma alpolgármester, Tóth Gergely, a Blaguss szombathelyi kirendeltségvezetője és Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezetője szerda délelőtt az AGORA – Művelődési és Sportházban.

Agora Braguss együttműködés
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Mindez azt jelenti, hogy április 1-től már az AGORA jegyirodájában is lehet helyijáratos jegyet és bérletet venni, illetve közös programokat is szervez a cég. Az egyik például egy nyereményjáték: aki május 10-ig az AGORA-ban veszi meg havi bérletét, azok között kisorsolnak 2 db jegyet Halász Judit május 15-i koncertjére, 2 db mozijegyet az Savaria moziba és 2 db belépőt Barabás Lőrinc május 18-i koncertjére.

Agora Braguss együttműködés
Mészáros D. Zsolt

A költészet napján, április 11-én hétfőn pedig lírajáratot indítanak Szombathelyen. A kiválasztott kultúrbusz a 30Y lesz, melyre olyan ismert és elismert szombathelyiek is felszállnak majd verset szavalni, mint Bujtás Ervin zenész; Köcse Tamás megyei vezető mentőtiszt; a falcós Kovács Benedek; Rónaszéki Linda képzőművész, a Jurisich Miklós Gimnázium tanára; Horváth Soma alpolgármester; Göncz Szabolcs tűzoltóparancsnok vagy Székely János megyéspüspök.

Íme a lirajárat teljes menetrendje:

Agora MSH

De ezzel még nem ér véget a 30Y pályafutása kultúrbuszként. A tervek szerint ugyanis rendszeresen lesznek majd rajta kiállítások, koncertek, költői estek, gasztro-estek, táncbemutatók és még egy buszhúzó-versenyt is belengettek.

Agora Braguss együttműködés
Bujtás Ervin énekelt is a sajtótájékoztatón.
Mészáros D. Zsolt

De nem feledkeztek meg a május 29-i gyermeknapról sem, amikor a gyerekek ingyen utazhatnak a helyijáratokon és bevehetnek egy „szabadnapos” buszt is, ami tulajdonképpen egy játszótérré válik aznap. Beülhetnek majd akár a vezetőülésbe is, de persze vezetni azért nem fogják engedni őket.

De majd nyáron is lesz egy hasonló családi rendezvény a Víztoronynál, a tervek szerint itt is kisajátíthatják majd maguknak a gyerekek a buszokat és sokat tanulhatnak majd a helyi járatos közlekedésről is.

Agora Braguss együttműködés
Mészáros D. Zsolt

Céljuk ugyanis, hogy megszeretessék a helyijáratos közlekedést a szombathelyiekkel és ezáltal megszűnjenek a forgalmi dugók és a parkolási problémák, illetve csökkenjen a környezetszennyezés mértéke is a városban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra