Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Luxusbörtönbe" vonult be raboskodni a volt fideszes képviselő

A kecskeméti börtön Magyarország legjobb börtöne egyágyas szobákkal, választható menüvel, konditeremmel, biliárdasztallal. A rabok egy év után hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó évet pedig otthon tölthetik. Mengyi Roland 2 év 8 hónap után szabadulhat is jó magaviselet esetén.

Habár már decemberben meg kellett volna kezdenie büntetése letöltését, csak szombaton vonult be a kecskeméti börtönbe Mengyi Roland, volt fideszes parlamenti képviselő, akit szeptember végén ítéltek jogerősen négyéves börtönbüntetésre költségvetési csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt – tudta meg a Blikk . A volt képviselő ugyanis halasztást kapott, hogy családjával tölthesse a karácsonyt.

A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy az említett kecskeméti börtön afféle "luxusbörtön": Magyarország legjobb, európai színvonalú börtöne, mely egy korábban ott raboskodó elítélt szerint inkább szanatórium. "Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg" – mondta el a lapnak a névtelenséget kérő férfi.

Szavaiból az is kiderült, hogy a rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni, és többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. A munka végén választható menü várja őket a börtönkantinban. Szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el, de van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján 1-2 órát napozhatnak. Az első év után a rabok hétvégenként hazajárhatnak, az utolsó egy évet pedig jó eséllyel otthon tölthetik, nyomkövetővel. Mengyi Roland, ha jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadulhat.

A lap szerint a börtönt a politikához több szállal kötődő olajszőkítő bűnözők leültetésére hozták létre egy volt orosz laktanyából. Az sem véletlen, hogy itt raboskodott Stadler József és Zuschlag János is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra